Second Eskisi Gibi Zaman: 21 Mayıs 2011 Cumartesi - 23:00 Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul Fiyat: Giriş: 10 TL ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Second & Eskisi Gibi @ Peyote - Taksim - İstanbul

13 Nisan 2011 00:00
Sahnede:
Second
Eskisi Gibi
Zaman: 21 Mayıs 2011 Cumartesi - 23:00
Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul
Fiyat: Giriş: 10 TL

Eskisi Gibi
2008 yılı başlarında Radical Noise, Shiva, Joke For A While gruplarından tanıdığımız Ersin’in, Taksim punk sahnesinin 90’lardaki temsilcilerinden Miskins’ elemanları Barış ve Sarp ile beraber kurduğu gruptur. Gruba bir süre sonra Radical Noise'dan Kerem katılır ve son kadro oluşur. Grubun adı, elemanlarının 90’lı yıllarda İstanbul hardcore/punk sahnesinde geçirdikleri güzel, kaygısız günlere duydukları özlemi ifade etmektedir. \"Eskisi Gibi\" isimli ilk kısa albümlerini internet üzerinden ücretsiz olarak dağıtan grup, Türkçe sözlü melodik hardcore/punk icra etmektedir.

Eskisi Gibi, kuruluş felsefesi olarak old skool hardcore punk müziğinin amatör ruhunu, bu müziğin evrildiği yeni türlerin müzikal anlamda daha gelişmiş ve modernleşmiş versiyonlarına adapte etmeyi hedeflemiştir. İlk dinleyişte grubun besteleri daha çok melodik new skool hardcore/punk üzerinde omurgalanmış görünse de, aslında grup motivasyonunu Ramones, DRI, Misfits gibi punk ve crossover sahnesinin ilk nesil ustaları ile 90'larda etkisini gösteren skate punk, streetcore gibi altürler ile tamamen metale evrilmeden önceki ilk dönem metalcore gruplarının soundlarını karıştırarak yaratmakta ve tarzda deneysel olana yönelmektense, klasik olanı geliştirerek üretimini canlı tutmayı denemektedir

Lirikal olarak Eskisi Gibi'nin şarkı sözleri hayatın içinde olup biten herşeyi kapsar. Grubun her elemanının şarkı sözlerine katkıda bulunuyor olmasının da etkisiyle soyut bir gündelik hayat eleştirisi olan Kerem'in yazdığı \"Yaşamak\"la, günlük hayatın içinden repliklerle örülmüş sözlere sahip sözleri Sarp'a ait olan \"Eskisi Gibi\" benzeri şarkılar bir arada durabilmektedir. Eskisi Gibi, muhalif duruşunu herhangi bir ideolojiye kelepçelemeyi reddeden bağımsız bir müzik grubudur.

http://www.eskisigibi.org/
http://www.myspace.com/eskisigibi

Second
Second, 1999 yılında Second Özgün Semerci (vokal) ve Özgür Poyraz (bas-gitar) tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde kurulmuştur. Kendi şarkılarını kaydeden bir punk rock topluluğu olan grup, 2006 yazında Serhat Abay (davul) ve 2010 kışında Emre Mimaroğlu’nun (gitar) katılımı ile güncel kadrosuna ulaşmıştır.

2007 yılında İstanbul’da Nofx’e alt grup olarak eşlik eden Second, son olarak 2011 yılında ''Boyver Dimokyan Usta'' isimli şarkılarını yayınlamıştır. Halen konser vermeye ve şarkı kaydetmeye devam etmektedir.

Yorumlar

Taze haberler