Maskott Zaman: 28 Mayıs 2011 Cumartesi - 22:00 Mekan: Mask - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 28.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Maskott @ Mask - Beyoğlu - İstanbul

28 Nisan 2011 00:00
Sahnede: Maskott
Zaman: 28 Mayıs 2011 Cumartesi - 22:00
Mekan: Mask - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 28.50 TL
Bilet: biletix.com

Koray Candemir ve Serkan Çeliköz, 2008 yılında Kargo grubuyla yollarını tamamen ayırdı. Maskott adı ile yollarına devam etme kararı alan ikili, öncelikle Seattle’da verdikleri başarılı konserlerle ciddi bir hayran kitlesi oluşturdu. Kısa bir süre içinde Amerika’nın farklı birçok şehrinde de konserler vermeye başlayan ikili, sadece buradaki Türk hayranlarına ulaşmakla kalmadı, farklı müziklerini Amerika dinleyicisi ile de ilk kez tanıştırmış oldu. Seattle, ikilinin yepyeni oluşumları Maskot için de ev sahipliği yapmış oluyor.

Koray ve Serkan, kurduklari grup Maskott ile yıllardır beklenen ilk albümlerini, ''Tuval'' adıyla hazırladılar.
Kayıtlar için tıpkı Seattle’ın sound’unu oluşturan efsane gruplar Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains gibi dünyaca ünlü grupların en önemli albümlerinin kaydedildiği London Bridge Stüdyo’ları seçildi. Kayıtlar 1990’larda Pearl Jam’le de çalışan Geoff Ott tarafindan gerçekleştirilirken, Mastering işlemleri Los Angeles’in ünlü Capitol Records stüdyolarında tamamlandı.

Albüm kayıtlarında bugüne kadar 35 milyondan fazla albüm satan ve unutulmaz “Alone” adlı şarkılarıyla 80’lerin efsanelerinden biri olan yine Seattle çıkışlı Heart grubunun davulcusu Ben Smith eşlik ediyor. Albümde Seattle’ın ve rock müziğin ünlü isimleri bir araya gelirken, yine Seattle’da yaşayan bir başka müzisyen olarak Rüçhan Üner de yer alıyor. Maskott hem Koray Candemir’in hem Serkan Çeliköz’ün Türk popüler rock müziği deneyimlerini, yepyeni bir enerjiyle alternatif rock müziğin başkenti Seattle’dan aldıkları yepyeni bir lezzette buluşturuyor.

Yorumlar

Taze haberler