Peter Katona Zoltan Katona Zaman: 13 Mayıs 2011 Cuma - 20:00 Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Katona Twins: Peter Katona & Zoltan Katona @ Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul

6 Mayıs 2011 00:00
Sahnede:
Peter Katona
Zoltan Katona
Zaman: 13 Mayıs 2011 Cuma - 20:00
Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam 23.00 TL
Öğrenci 13.00 TL
Bilet: biletix.com

Peter Katona , gitar
Zoltan Katona, gitar

Müzik otoriteleri tarafından ‘nefes kesici’ olarak tanımlanan Katona Twins, Akbank Sanat’ta sahneye çıkıyor.

10 yaşından itibaren Budapeşte, Frankfurt ve Londra’daki Kraliyet Müzik Akademisi’nde eğitim gören; Scarletti’den Piazzolla’nın tango müziğine kadar geniş bir repertuar yelpazesine sahip Katona Twins, Akbank Sanat’taki konserlerinde Rodrigo’nun gitar ve orkestra konçertolarının yanı sıra, Vivaldi, Bach ve Tedesco’nun bestelerini de seslendirecekler.

Michael Berkeley, Judith Bingham, Carlos Sanchez-Gutierrez gibi günümüz çağdaş bestecilerinin eserlerini ithaf ettiği Peter ve Zoltan Katona, albümlerinde Scarlatti, Handel Rodrigo ve Albeniz’in yanı sıra Piazzolla, de Falla, Granados ve Mozart gibi bestecilerin eserlerine de yer veriyorlar.
Daily Telegraph tarafından klasik müzik dünyasının en iyi gitar ikilisi olarak ilan edilen Katona İkizleri, Peter ve Zoltán Katona, Carnegie Hall ve Wigmore Hall başta olmak üzere dünya üzerindeki en önemli konser salonlarında resitaller verdiler.

2009’da, \"Night of the Proms”un solo icracıları Avrupa’daki arenalarda yarım milyon insana canlı performanslar sundu. New York, Londra, Almanya, Fransa ve Macaristan’daki önemli yarışmalarda onlarca uluslararası ödül kazanan Katona Twins’in. programları ayrıca iki gitar için konçertoları ve Rodrigo, Vivaldi, Piazzola ve Tedesco’nun orkestra eserlerini içerir.

Budapeşte, Frankfurt ve Londra’da çalışmalarını sürdüren Katona Twins, BBC için yaptıkları kayıtların dışında uluslararası pek çok televizyon ve radyodan davet edilmektedirler. Scarlatti ve Handel düzenlemelerinden oluşan albümlerinin yanı sıra Rodrigo, Albéniz, Piazzolla ve Manuel de Falla’nın eserlerinden oluşan albümleriyle müzik otoritelerince günümüzün en parlak gitar ikililerinden biri olarak ilan edildiler.

Not: 14 Mayıs 2011 Cumartesi Saat:11.00'da yapılacak masterclasa katılım ücretsizdir. Seyirciye açıktır

Yorumlar

Taze haberler