Dale Kavanagh Zaman: 26 Mayıs 2011 Perşembe - 20:00 Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23.00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Dale Kavanagh @ Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul

6 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: Dale Kavanagh
Zaman: 26 Mayıs 2011 Perşembe - 20:00
Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23.00 TL
Bilet: biletix.com

Uluslararası müzik sahnesinde hem solist hem de konçerto yorumcusu olarak sayısız konser veren ve günümüzün en değerli müzisyenleri arasında gösterilen ödüllü sanatçı, Akbank Sanat’ta yapılan Gitar Günleri kapsamında bir konser verecektir.

Kanada asıllı Dale Kavanagh, 1986-1988 yılları arasında İspanya’daki Segovia, İtalya’daki Gargnano ve İsviçre’deki Neuchatel yarışmalarında elde ettiği birincilik ödüllerinin yanı sıra Finlandiya’daki İskandinav Uluslararası Gitar Yarışmasında birincilik ve özel ödülü kazanmış, klasik gitar dünyasının en değerli yorumcularından biri olarak günümüzün en önemli gitaristlerindendir.

Kırktan fazla ülkede binin üzerinde resital veren sanatçı, Avrupa’dan Asya’ya, Kuzey Amerika’dan Güney Amerika’ya kadar pek çok müzik festivalinde düzenli olarak gitar eğitmeni ve konsertist olarak yer almaktadır.

1999 yılından beri 16 albüme imza atan Kavanagh’ın albümlerinde Christian Jost Harald Genzmer, Carlo Domeniconi, Roland Dyens, gibi saygın bestecilerin kendisine ithaf ettiği sayısız beste bulunmaktadır. Sanatçı gitar repertuarına kazandırdığı pek çok esere de imza atmıştır.
dünyanın en önemli müzik dergileri tarafından günümüzün en değerli müzisyenleri arasında gösterilmektedir.

Program: Praetorius, Brouwer, Diabelli, Rodrigo, D.Kavanagh, C. Domeniconi, Villa Labos

Yorumlar

Taze haberler