Stepan Rak Zaman: 31 Mayıs 2011 Salı - 20:00 Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23.00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Stepan Rak @ Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul

6 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: Stepan Rak
Zaman: 31 Mayıs 2011 Salı - 20:00
Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23.00 TL
Bilet: biletix.com

1945 yılında 2. Dünya Savaşı'nın sonunda dünyaya gelen Stepan Rak, henüz bebekken Rus askerler tarafından Ukrayna'da bulunur. Prag'a getirilen Rak kariyerinin başladığı dönemde parlak gitarist ve yenilikçi besteci olarak başarıları tüm dünyaya yayılmaya başlar.

Klasik gitarın elitleri arasında eşsiz bir yere sahip muhteşem bir icracı ve besteci olarak tanınan Stepan Rak, özellikle bestelerinde uyguladığı teknik yeniliklerle tanınıyor. Kendi buluşu olan beş-parmak gitar tekniği ile hala müzikseverleri büyülemeye devam eden sanatçının senfoni orkestrası dahil farklı müzik çalgı ve toplulukları için bestelediği sayısız eserleri bulunuyor. Müziği ve yarattığı teknikleriyle dünyanın en büyük gitaristlerini etkileyen ve onlara ilham veren ünlü gitaristin çalışmalarının büyük çoğunluğu günümüz klasik gitar repertuarının standartları olarak kabul ediliyor.

2001'de verdiği resitalle, Moskova'daki Çaykovski Konservatuarı'nın Rahmaninov Salonu'nda solo konser veren ilk gitarist olan Stepan Rak, burada ''Kursk'' nükleer denizaltısı trajedisinin kurbanlarına adadığı ''Denizler Altında 20.000 Fersah'' adlı eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştidi.

Yorumlar

Taze haberler