Fahir Atakoğlu Trio Zaman: 10-05-2011 - 21:00 Fiyat: 28.50 TL Bilet: biletix.com (http://web03.biletix.com/etkinlik/MLI42/TURKIYE/tr) -- Dünyaca">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fahir Atakoğlu Trio @ Indigo - Taksim - İstanbul

6 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: Fahir Atakoğlu Trio
Zaman: 10-05-2011 - 21:00
Fiyat: 28.50 TL
Bilet: biletix.com
--
Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’na konserde Grammy ödüllü vurmalı çalgılar virtüözü Horacio ’El Negro’ Hernandez ile birlikte efsanevi basçı Kanadalı Alain Caron eşlik edecek.

Başarısı pek çok uluslararası ödülle tescil edilen dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu, senfonik çalışmaları ve film müzikleriyle olduğu kadar caz albümleriyle de listeleri zorluyor. Müziğindeki ritmik, melodik ve armonik özellikleri besteci duyarlılığıyla dinleyicilerine ulaştıran Atakoğlu, 10 Mayıs’ta İndigo’da sahne almak üzere yeniden Türkiye’de.

Atakoğlu, konserinde iki yetenekli cazcıyla birlikte sahnede olacak. İstanbul in Blue albümünde Atakoğlu'yla birlikte çalışan, Grammy ödüllü vurmalı çalgılar virtüözü Horacio ’El Negro’ Hernandez konserin bir diğer ustası. Latin ritimleriyle bezenen bu ustalıklı tınılara elektrik ve akustik basta eşlik edecek isim ise tartışılmaz yeteneğiyle bugün en başarılı basçılardan biri olarak kabul edilen Kanadalı Alain Caron.

Film ve dizi müziklerinin değişmez ismi
Albüm çalışmalarının yanı sıra belgesel, film ve dizi çalışmalarına da ara vermeden devam eden Fahir Atakoğlu, son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinin müziklerini hazırlıyor. Atakoğlu, Ata Demirer&Demet Akbağ’ın başrollerini paylaştığı ‘Eyvah Eyvah’ filmi için de müzik yapmış ve filmin müzikleri neredeyse film kadar ilgi görmüştü.


Alain Caron
Alain Caron 11 yaşında profesyonel olarak Quebec barlarında bas çalmaya başladı. Sadece dinleyerek kendi kendine çalmayı öğrenen Caron, kişisel özellikleri ve yeteneği doğrultusunda Berklee Müzik Okulu’na kabul edildi. Profesyonel müzik hayatında ilk olarak UZEB topluluğu ile anılan Caron, kısa bir süre sonra bir usta elektric basçı olarak ün saldı. Çoğu özel yapım onlarca basın da sahibi olmaktan gurur duyan Caron, solo olarak kariyerine devam etme kararı aldı ve topluluğu ‘Lee Band’ için parçalar yazmaya başladı. Müzik dinleyicileri için Alain Caron’un en başarılı albümü 1995 yılında piyasa sürdüğü ‘Rhytm’n Jazz’. Caron basının her türlü özelliğini kavrayabilen çok yönlü müzisyen, besteci, öğretmen ve performans ustası.

HORACIO EL NEGRO HERNANDEZ
Küba doğumlu, New York’ta yaşıyor ve şu an kendisinden “dünyanın en iyi davulcusu” olarak bahsediliyor. 'El Negro' Hernandez dünyadaki en yetenekli ve yaratıcı perküsyoncu. İlk Grammy ödülünü 1997’de Roy Hargrove'un "Crisol" parçasıyla aldı. Birlikte çalıştığı McCoy Tyner, Michel Camilo, Michael Brecker, Arturo Sandoval gibi caz efsanelerinin yanı sıra Carlos Santana ve Stevie Winwood gibi rock starları ya da Tito Puente’nin Tropi-Jazz All Star’ları ve Kip Hanrahan ("Deep Rumba") gibi önemli Latin Amerika grupları tarafından 'El Negro' her zaman çok yönlü ve eşsiz bir davulcu olarak bilinmektedir. Michel Camilo ile birlikte "Live in Blue Note" albümü ile 2004’te ikinci bir Grammy aldı. Hernandez, halen Berklee School Of Music’te öğretim üyeliği yapmakta ve müzik kitapları yazmaktadır.

Yorumlar

Taze haberler