VJ Fest Zaman: 1 Haziran 2011 Çarşamba - 12:30 Mekan: Galatasaray İTM - Taksim - İstanbul Ücretsiz Atölye Programı(2 Adet Modul 8 Kazanma Şansı) ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

VJ Fest @ Galatasaray İTM - Taksim - İstanbul

16 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: VJ Fest
Zaman: 1 Haziran 2011 Çarşamba - 12:30
Mekan: Galatasaray İTM - Taksim - İstanbul

Ücretsiz Atölye Programı(2 Adet Modul 8 Kazanma Şansı)

Laptop’unu al gel geleceğin mesleklerini öğren…

Ellerini Kirlet sloganıyla birçok festivale ve canlı albüm kaydına imza atan Galatasaray İTM ücretsiz atölyeleriyle VJ Fest İstanbul’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor…

Video Jokeylik yeni bir sanattır. Müzik televizyonlarında video sunmaktan çok farklı birşeydir. VJ, görsel sanatçıdır, müzik için canlı görsel alanlar yaratır. Bunu canlı olarak yapması işinin en önemli parçasıdır! VJ’lik bir projeksiyon cihazi ve bir bilgisayarla yapılabilen birşey. Müziğin ritmine uyarak videoları canlı kurgulamak… VJ, hazırladığı veya o an ürettiği video ‘loop’ları duygulanımına göre seçip karıştırararak çeşitli yüzeylere yansıtır. Müzikle birlikte emprovize bir video performansı sergiler. Müzik dinledigimiz, dans ettiğimiz ortamlarda görsel algımızı oluşturur. Böylece sesli görsel ortak bir oyun alanı yaratılır.

Tüm bunları tartışmak, VJ sanatını sergilemek ve canlı görsel müzik performanslarını seyirci ve dinleyici önüne çıkarmak için VJ FEST ISTANBUL dördüncü kez düzenleniyor. Gündüzleri gerçekleşecek atölye ve konuşmalar Galatasaray İTM’de yapılacak. Yeni VJ’lerin yetişmesini ve VJ sanatını geliştirmeyi amaçlayan atölye çalışmaları ve konuşmalar herkese açık İngilizce olarak yapılacaktır. 1 Haziran Perşembe 12.30’da başlayacak 4 gün sürecektir. Başvurular için: www.galatasarayitm.com.tr adresine uğrayabilirsiniz.

2008’de Türkiye’deki ilk VJ festivali olarak başlayan festivale üç senede 17 farklı ülkeden 46 VJ katıldı, 90'dan fazla sanatçı kulüplerde, sinema salonunda ve açık havada canlı performans gerçekleştirdi, atölyelerde bilgilerini paylaştı.

Detaylı bilgi için vjfestist.org’u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Taze haberler