Kafabindünya Arms & Sleepers Zaman: 27 Mayıs 2011 Cuma - 00:00 Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Kafabindünya, Arms & Sleepers @ Peyote - Taksim - İstanbul

27 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: Kafabindünya
Arms & Sleepers
Zaman: 27 Mayıs 2011 Cuma - 00:00
Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul

Kafabidünya

''kafabindünya'' bir POST ROCK GRUBU DEĞİLDİR, sadece İstanbullu deneysel bir gruptur. Çoğu post-rock grubunun sözde moody ve tekrara dayalı armonik yapısını reddeden kafabindünya, sadece kompozisyon ve hissiyat gibi kavramlarla müzik üzerinde bir takım deneyler yapmaya çalışmaktadır. kafabindünya’ya göre sıradan sözlü şarkılarla dinleyici, müziği dinlerken kafasında yarattığı hikâyeyi, şarkının sözleriyle sınırlamak zorunda kalacaktır. Enstrümantal müzikte ise dinleyicinin kafasında oluşturacağı kurgu sadece şarkının adıyla sınırlanabilir. ''kafabindünya''nın enstrümantal müzik yapmaktaki amacı da dinleyiciyi bu denli özgür bırakmaktır. Örneğin grubun ''platonik aşk'' isimli şarkısını dinleyenler, tamamen kendi kişiliğine ve ruh haline bağlı olarak bu ''platonik aşk'' durumunu ''acı verıcı bir durum'' veya ''hoş bir hissiyat'' gibi iki ayrı uçta algılayabilirler. Bu da dinleyicinin hayal gücünün sadece ''platonik aşk'' ismiyle sınırlanmasındandır. kafabindünya 2006′da ''Phonem by Miller'' etkiliğinde ülkemize gelen MOGWAI konserinde de Mogwai’nin alt grubu olarak festivalin açılışını yapmıştı. Grup bu dönemden sonra yoğun bir konser maratonu ve albüm kayıtlarının ardından 1 yıl kadar müziğe ara vermiş, daha sonra farklı bir kadroyla yeniden hayata dönmüştür ve umarız yakında albümleri raflarda görülebilecektir.

Arms & Sleepers

B Yüzü’nün Mayıs ayındaki üçüncü konuğu çok uzaklardan, başka bir kıtadan, Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor! Sinematic soundları ve ambient ile trip hop tınıları başarılı bir şekilde birleştiren Mirza Ramic ve Max Lewis’ten kurulu elektornik/post rock ikilisi Arms and Sleepers, B Yüzü’nün yazdan evvelki son konserine imza atıyor. Kurulduğu süreden (2006) beri toplam 12 adet EP ve albüme imza atan grup 2 kişi olmasına rağmen bol enstürmanlı altyapılarıyla dikkatleri çekiyor. Performanslarda sunduğu görsellerle seyirciyi başka diyarlara götüren ikiliye, yer yer Uzi & Ari’den tanıdığımız Ben Shepard’da vokallerde eşlik etmekte.

2010 sonu ve 2011’de oldukça üretken olan ve bir sürü parça çıkaran Arms and Sleepers, mart sonunda başladığı tur ile haziran sonuna Amerika’dan Avrupa’ya 50’den fazla konser vererek, müziklerini ABD dışındaki birçok ülkede bir kere daha duyurmayı planlıyor.

Yorumlar

Taze haberler