The Revolters Rashit Zaman: 28 Mayıs 2011 Cumartesi - 00:00 Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul The Revolters ">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Revolters & Rashit @ Peyote - Taksim - İstanbul

27 Mayıs 2011 00:00
Sahnede: The Revolters
Rashit
Zaman: 28 Mayıs 2011 Cumartesi - 00:00
Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul

The Revolters

2006 yılının sonlarına doğru Serhat Erman (vokal-gitar), Berkan Tomay (gitar-synths), İbrahim Kent (bass), Murat Şahin (davul) tarafından İstanbul’da kurulan The Revolters, 2007 tarihli ilk albümleri It’s Gonna Hurt A Little Ep’siyle dikkatleri çekti. Bu EP, Myspace üzerinden 250.000’nin üzerinde dinlenerek büyük bir başarıya imza attı. Bu albümden çıkan ilk single olan ufak çaplı indie hit’i Step by Step, Avrupa ve Amerika’daki birçok yerel ve ülke çapında yayın yapan radyolarda yayınlandı ve büyük ilgi topladı. İngiliz müzik dergisi NME tarafından ''The Revolters: Turkish indie rockers!'' başlığıyla tanıtılıp geleceğin en büyük alternatif müzik gruplarından biri olarak lanse edildi ve bu ülkenin müzik çevrelerince dikkat ve takdirle karşılandı. Daha sonra Atlantik’in diğer kıyısındaki müzik basını tarafından da yakın takibe alınan grup, Amerikan moda ve müzik dergisi Dynamical Active Movement Magazine- New York tarafından kapağa taşındı ve grubun soundu yenilikçi, farklı ve heyecan verici olarak tanımlandı. The Revolters '' It’s Gonna Hurt A Little'' albümünün kapsamında yurtdışında bir dizi konserler de verdi.İngiltere’de bir dönem Buzzcocks, Sex Pistols ve Joy Division gibi isimlerle çalışmış bağımsız müziğin kilometre taşı isimlerden Alan Robinson’ın oluşturduğu bir indie rock toplama albümünde Step by Step adlı şarkısıyla yer aldı.

Türkiye’de ise MTV Alternative Nation, Masstival gibi festivallerde yer aldı ve Efes Pilsen One Love 2010’da ana sahnede yer alarak Groove Armada, Sophie Ellis Bextor, Fisherspooner, Whitest Boy Alive ve Wild Beasts gibi isimlerle aynı sahnede yer aldı. IAMX, The Do, The Subways gibi dünyaca ünlü grupların konserlerinde de ön grup oldu. The Revolters, ayrıca Reset Magazine yazarları ve okurları tarafından 2009’un En İyi Çıkış Yapan Türk Grubu seçildi, “Future Obscure” albümü ise yılın en iyilerinden olarak gösterildi.

80′ler başı ve ortası post punk ve new wave müziğinin huysuzluğu ve atmosferini, 2000′li yılların modern indie rock’ının melodikliği ve dinamizmiyle birleştiren ve kendine özgü bir kimyada buluşturan grubun farklı soundu; piyasada yayımlanan ilk albümleri ''Future Obscure''da kendini gösteriyor. ''Future Obscure'' albümünü Londra’da Cajun Dance Party, The Rakes gibi gruplarla çalışan prodüktör Luke Buttery’la kaydeden The Revolters’ın ilk albümünün masteringleri ise The Strokes’un efsanevi “Is This It” albümünün de masteringini yapan Chris Athens tarafından yapıldı. “Future Obscure” 17 Aralık 2009’da Topkapı Müzik / Universal tarafından yayımlandı ve En Çok Satılan Yabancı Albümler listesinde 2 numaraya kadar çıktı. iTunes, Amazon, Sevendigital ve Napster gibi popüler platformlardan bu albüm indirilebilmektedir. Grubun albümünden; Shining On, Cruel Attention ve Twenty Nine şarkılarına birer videosu bulunmaktadır. İlk full albümü için 2010 Sonbaharından beri stüdyoda olan grup, bu albümden çıkacak single ve videosunu Mayıs 2011’de dinleyicisine sunmayı planlamaktadır.

Rashit

1993 yılında İstanbul’da kurulan Rashit, ilk dönem demo çalışmalarını takiben, 1996 yılında Darbouka Records etiketiyle ilk 45′liği “Kadıköy’den Hareketler”i Fransa’da yayınladı. 1999 yılında Kod Müzik etiketiyle çıkardığı ilk yasal albümü “Telaşa Mahal Yok” ile alternatif müzik piyasasında ismini duyurmaya başladı. Grup, 2001 yılında Hollandalı bağımsız plak şirketi Kroket Records’dan çıkarttığı ikinci 45′liği “Taksim’de Bangyjumping” ile çalışmalarına devam etti. 2003′te Ada Müzik etiketiyle yayınlanan “Adam Olmak İstemiyorum” adlı ikinci albümüyle Rashit, medyanın ilgisini çekerek dinleyici kitlesini genişletti. Ardından, 2004 yılında Fransa-İsviçre ortak yapımı “Kapak Güzelleri” adlı ilk LP’sini yayınladı. Aynı yıl, Murathan Mungan’ın “Söz Vermiş Şarkılar” adlı tribute albümünde, “Fırtına” şarkısını yorumladı. Rashit 2005 yılında, “Her Şeyin Bir Bedeli Var” albümünü Sony BMG’den yayımladı. Rashit 2008 yılında Teoman’ın “Söz Müzik Teoman” albümünde “Kişisel Birşey” şarkısı ile yer aldı. 2010′da 14 Şubat Sevgilliler Günü için ”Dinozor ” Ep’sini yayımladı ve Sezen Aksu’nun ‘”Kibir” şarkısını Gönül Yazar ile birlikte şarkıcının “Forever” albümü için kaydetti. Geçtiğimiz ay, Nilüfer’in “12 Düet” albümünde Nilüfer ile birlikte, sanatçının “Uzak dur ateşimden” şarkısını seslendirdi. Rashit, bugüne kadar The Cure, Korn, Offspring, Pet Shop Boys, Dead Kennedys, The Cardigans, Simple Minds, Suede, Echo and The Bunnymen, Massive Attack, Pulp, David Byrne, Hanin Elias, Glen Matlock (ex-Sex Pistols), Gallon Drunk vb. sanatçı ve topluluklarla birlikte çeşitli konserlerde ve festivallerde sahne almıştır.

Oğuz TAKTAK (vokal)
Tolga ÖZBEY (elektrik gitar)
Levent ÖZER (elektrik gitar)
Bülent KABAŞ (bas gitar)
Orkun TUNÇ (davul)

Yorumlar

Taze haberler