Juan Garcia- Herreros Hector Martignon Roberto">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Snow Owl - Art Of Contrabass Guitar @ Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul

2 Haziran 2011 00:00
Sahnede: Juan Garcia- Herreros
Hector Martignon
Roberto Quintero
Klaus Dickbauer
Alexander Wladigeroff
Stoyan Yankulov
Zaman: 28 Haziran 2011 Salı - 20:00
Mekan: Akbank Kültür ve Sanat Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23.00 TL
Bilet: biletix.com

Juan Garcia- Herreros, Kontrbas gitar
Hector Martignon, Piyano
Roberto Quintero, Perküsyon
Klaus Dickbauer, Saksofon
Alexander Wladigeroff Trompet
Stoyan Yankulov Davul

Juan Garcia-Herreros ''The Snow Owl'' olarak da bilinen Juan Sebastian Garcia-Herreros, virtüoz performanslarıyla ve kullandığı 6 telli elektrikli kontrbas gitarıyla tanınan bir basçı ve bestecidir.

Herreros 17 yaşında Tampa Bay Senfoni Orkestrası’nda konser verdi. Daha sonra Boston’da Berklee College of Music’ten burs kazanarak eğitimini tamamladı.

Kariyeri boyunca Elton John, Victor Wooten ve The Spanish Harlem Orchestra gibi Grammy ödüllü sanatçılar, davul virtüozları Antonio sanchez, Jojo Mayer, alto saksofoncular Greg Osby, James Spaulding, ECM sanatçısı José Maria Saluzzi, Latin Caz Piyano efsaneleri Hector Martignon ve Oscar Hernandez, RMM Salsa sanatçıları Michael Stuart ve Johnny Rivera, Modern Caz piyanistleri Bill Carrothers, Paul Urbanek, akustik bas öncüleri Harvie S ve Peter Herbert gibi çok önemli sanatçılarla konser veren Herreros, 2006’da Jazz First tarafından verilen ''En İyi Caz Sanatçısı'' ödülüne layık görülmüş, ilk albümü ''Snow Owl'' 2006’da Bayeriches Rundfunk Eleştirmenler Ödülü’nü almıştır.

2008’de Graz jazz Institute’tan bas eğitmenliği için davet alan sanatçı, böyle bir akademik görev verilen ilk Kolombiyalı olmuştur.

Stoyan Yankulov, davul
Bulgaristan’ın en önemli davulcu ve perküsyoncularından olan Yankulov, enstrumanlarla yaptığı doğaçlamalar ve folk şarkıcısı Elitsa Todorova ile yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. 2004 yılında Caz kategorisinde Cristal Lira ödülü kazanmış olan Yankulov, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Bulgaristan’ın şarkısını bestelemiştir.


Alexander Wladigeroff, trompet
Viyana’da Academy of Music’te eğitim gören ve Londra Royal Academy of Music’te çalışmalar yapan Wladigeroff Bulgaristan’ın en önde gelen trompetçilerindendir. “Wanderer in Love” ve “First Opuses” isimli 2 CD kaydı olan sanatçı, , 2003-2004 yıllarında Fidelio Yarışması’nı, 2004 yılında Viyana’da “World Music Förderpreis” ödülü’nü Fatima Spar und die Freedom Fries ile birlikte kazanmıştır.

Klaus Dickbauer, saksofon
Eğitimini Viyana ve Berkeley’de tamamlayan Avusturyalı sanatçı, 1984’ten beri stil olarak çok farklı Ostinato, Blue Grass Connection, Hans Koller Sextet, gibi gruplarda çalmıştır.. 1995’te ilk solo albümü “Solo works 89-93”ü yayımlamıştır.

Dickbauer, bugüne dek Jean-Paul Celea, Tom Cora, Kenny Wheeler, gibi ünlü sanatçılarla çalmıştır.

Yorumlar

Taze haberler