Nemrud Zaman: 16 Haziran 2011 Perşembe - 00:00 Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul Mekan:Canlı Sahne Nemrud, 2008 yılının sonlarına doğru, Mert">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Nemrud @ Peyote - Taksim - İstanbul

15 Haziran 2011 00:00
Sahnede: Nemrud
Zaman: 16 Haziran 2011 Perşembe - 00:00
Mekan: Peyote - Taksim - İstanbul
Mekan:Canlı Sahne

Nemrud, 2008 yılının sonlarına doğru, Mert Göçay, Harun Sönmez ve Aycan Sarı tarafından İstanbul’da kuruldu. Türkiye’de yapılan ilk konsept Progressive Rock albümüne imza atan grubun “Journey of The Shaman” isimli albümleri Lirik Müzik etiketiyle müzik mağazalarındaki yerini aldıktan kısa bir süre sonra dünyanın en önemli “Progressive Rock” plak şirketlerinden Musea Records’dan gelen teklif üzerine albümün 30 ülkede yayınlanmasına Aralık ayı içerisinde başlandı.

Sürekli değişen melodiler, ritimler, tekrardan kaçınmalar, sözlerde kavramsal, soyut ve fantezi üzerine kurulu epik bir hikayeyi konsept albümle anlatıyor olması, grubun Progressive Rock’ın altın çağı olan 70’li yıllara olan hayranlığını gözler önüne seriyor. Yes, Genesis, Pink Floyd, Eloy, King Crimson, Jethro Tull ve Camel gibi efsaneler, Nemrud sound’unun etkilendiği isimlerin başını çekiyor.

Mert Göçay (Gitar – Vokal), Aycan Sarı (Bas Gitar), Mert Topel (Keyboard) ve Mert Alkaya’dan (Davul) oluşan kadrosu ile Nemrud albümde 45 dakika uzunluğundaki üç parçayı konserlerinde yaklaşık 90 dakikaya çıkarıp dinleyicileri 70’li yılların Saykodelik dünyasına sokuyor.

http://www.myspace.com/nemrudmusic

Yorumlar

Taze haberler