Mert Topel Alper Maral Zaman: 22 Haziran 2011 Çarşamba - 21:00 Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 18.00">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Control Voltage Project - Polanski Film Müzikleri Konseri @ Alt - Beyoğlu - İstanbul

22 Haziran 2011 00:00
Sahnede: Mert Topel
Alper Maral
Zaman: 22 Haziran 2011 Çarşamba - 21:00
Mekan: Alt - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 18.00 TL
Bilet: biletix.com

Roman Polanski ile Polonya cazının efsane ismi Krzysztof Komeda işbirliğinin üç klasiğine, “Rosemary’nin Bebeği”, “Cul-de-sac” ve “Korkusuz Vampir Avcıları”nın soundtrack’lerine ‘voltaj ayarı’...

Rosemary’nin ‘bebeği’ kadar, Mia Farrow’un söylediği ‘ninni’si de meşhurdur. Roman Polanski klasiği “Rosemary’nin Bebeği”nin (1968), büyük bir saflıkla birlikte endişe dolu bir hüznü de barındıran tema parçasını her sinema meraklısı bilir. Geniş kitleler tarafından en çok film müziği çalışmalarıyla tanınan bestecisi Krzysztof Komeda (1931-1969), aynı zamanda modern Avrupa cazının öncülerinden biri.

‘Control Voltage’ ise, analog synthesizer’ların gerçek potansiyelini ortaya çıkarmaya adanmış, deneysel bir proje. Caz piyanisti / öğretim görevlisi / ‘ses bilimci’ Alper Maral ile tuşlu çalgılar uzmanı, Nil Karaibrahimgil’den Tarkan’a birçok popüler ismin usta klavyecisi olarak tanınan Mert Topel’den oluşan ikili, Komeda & Polanski işbirliğinden örnekleri, “Rosemary’s Baby”, “Cul-de-sac” ve “Fearless Vampire Killers”ın soundtrack’lerini yorumlayacak.

Zaman zaman Komeda’nın da kullanmış olduğu kimi ‘ilkel’ synthesizer’lardaki gerçek hikmeti keşfetmek ve Polonyalı caz efsanesinin esrarengiz melodilerine bir kez daha kapılmak için tasarlanmış bir konser.

Yorumlar

Taze haberler