Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Akustik Çalışma Grubu (Case Study) @ Galatasaray İTM - Beyoğlu - İstanbul

26 Eylül 2011 00:00
Endüstriyi sürekli bir gelişim ve değişim içinde olan ses alanında ilerlemeye teşvik etmek amacıyla “Ellerini Kirlet” sloganıyla sektöre kalifiye eleman yetiştirmeyi hedef edinmiş Galatasaray ITM, SG Proder'le işbirliği içerisinde çalışma grupları oluşturarak sizlere çeşitli tecrübeler kazandıracaktır.

Ekim ayı içerisinde bir ev stüdyosu kurmak için takip etmen gereken akustik kurallarını mercek altına alan bir çalışma grubu oluşturulacaktır.

PROJE HAKKINDA

Büyük ticari stüdyoları sadece inşaa etmek değil, aynı zamanda kiralamakta pahalıdır. Büyük stüdyolar ve ev stüdyoları arasındaki temel fark ekipman değildir, aslında, ekipmanlar arasındaki uçurum her geçen gün kapanmaktadır. Ev ve ticari stüdyo arasındaki asıl fark akustik alan kontrolüdür. Birçok stüdyo elemanları veya ekipmanları yüzünden değil akustik alanlarıyla ünlüdür.
İyi kontrol edilmiş bir stüdyoda kayıt yaparken iyi akustik içerisindeki alanı kullanmanıza olanak verir. Ev içerisinde yatak odası ya da bodrumda aynı kayıt koşullarını yakalamak zordur.
Akustik proje grubunda, evine stüdyo kurarken takip etmen gereken akustik kuralları, donanımı ve stüdyo bağlantılarını mümkün olduğunca iyi kontrol etmeyi öğreneceksin.

KONULAR

1- Duvarların iyileştirilmesi (Izolasyon)
2- Emiciler ve bas tuzakları
2- Oda duyumunun düzeltilmesi
3- Tavan yalıtımı (Darbe)
4- Taban İletimi (Titreşim)
5- Havalandırma sistemleri(HVAC)
6- Malzeme seçimi
7- Donanım tercihleri
8- Bağlantılar ve optimizasyon

KATILMA KOŞULLARI

1-8-15-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek çalışma grubuna katılabilmek için tek yapmanız gereken cv ve katılmak isteme sebeplerinizi [email protected] adresine mail olarak yollamanız.

Not: Projede süreklilik önemli olacağı için zamanı kısıtlı olan arkadaşların katılma isteğinde bulunmaması gerekir.

Yorumlar

Taze haberler