Fujiya & Miyagi Zaman: 14 Ekim 2011 Cuma - 22:30 Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul Fiyat: Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fujiya & Miyagi @ Ghetto - Taksim - İstanbul

12 Ekim 2011 00:00
Sahnede: Fujiya & Miyagi
Zaman: 14 Ekim 2011 Cuma - 22:30
Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul
Fiyat: Tam 39.50 TL
Öğrenci 29.50 TL
Bilet: biletix.com

İki Parti Bir Konser: Fujiya & Miyagi 14 Ekim Akşamı Ghetto’nun Işıkları Altında

İki parti Bir Konser etkinlikleri yeni sezonda Ghetto'da başlıyor. Geceye Ghetto’da başlayıp kapanışı da Ghetto’da yapacağınız bu gece konseptlerinin ilki 14 Ekim tarihinde “Fujia & Miyagi” ile gerçekleşecek. Fujiya & Miyagi iki parti ortasında canlı performans sergileyecek.

Konserin başı ve sonundaki partilerin ev sahipliğini, “İstanbul indie sahnesinde” partileriyle gecenin altını üstüne getiren “Club Bangkok”un kurucusu Dou Orcan’ın projesi “The Red Hood” ve Hünkar Uğur ile Gazali Görüryılmaz’ın dirty-disco projesi “Vulgar Fans” yapacak.

Fujiya & Miyagi

Pikap markası Fujiya ve Karate Kid filminin öne çıkan karakterinin ismi Miyagi’nin birleştiği yıl 2000 yani Steve Lewis ve David Best‘in bu iki ismi bir araya getirmesi Krautrock köklerine bağlı bir grup kurması sonucu oldu.

İki kişiyle başlayan Fujiya & Miyagi, Matt Hainsby ve Lee Adams’ın da katılımıyla son halini aldı. 70’ler Alman müziği ve 90’lar en büyük ilham kaynakları, kimleri sayıyorlar? Neu, Kraftwerk, Can, La Duesseldorf, Aphex Twin. Müziğin bir döneminin bugün ile buluşması olarak tanımlayabileceğimiz Fujiya&Miyagi sözlerdeki kelime oyunlarını, loop’ları, melodik, kendini tekrarlayan, hipnotik synth’leri chanson pop’unu, acid house ve krautrock’ı iç içe sunuyor. Vladimir Nabokov’un kelime oyunları, Captain Beefheart’ın absürd dil zekâsı Fujiya&Miyagi sözlerinin alt benliğini oluşturuyor. Sahnede tüm bunlarla enerjilerini harmanlıyorlar, Ghetto’da sahne ışıkları Tuborg sponsorluğunda Fujiya&Miyagi için yanıyor 14 Ekim Cuma akşamı.

Mutlaka Dinleyin:
Collarbone, Knickerbocker, Electro Karaoke…

Seviyorlar:
Beck, Jamie Lidell, Matias Aguayo,Terry Riley, Iggy Pop, Gonjasufi, James Blake…
Bob Dylan’ın BBC radyodaki “Theme Time” programını…

Duydunuz:
Lightbulbs albümündeki “Uh” parçasını Breaking Bad dizisinde…

Yorumlar

Taze haberler