La Shica Zaman: 29 Ekim 2011 Cumartesi - 22:30 Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 39.50 TL La Shica’nın müziği o kadar farklı ki,">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

La Shica (Electro Flamenco - İspanya) @ İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul

27 Ekim 2011 00:00
Sahnede: La Shica
Zaman: 29 Ekim 2011 Cumartesi - 22:30
Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 39.50 TL

La Shica’nın müziği o kadar farklı ki, İspanya’daki uzmanların ve eleştirmenlerin bile saygısını hemen kazanmış gerçekten çok yeni ve taze bir müzik stili. Grup henüz yeni olmasına rağmen, konserlerinde sergiledikleri karizmatik ve şaşırtıcı Flamenco Fusion’ları ile, aralarında Fransa, İngiltere, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, İspanya gibi ülkelerin de bulunduğu Avrupalı izleyicileri derinden etkilemeyi başardılar.

Flamenco, Hip Hop, Reggae, Bossa Nova gibi birbirinden çok farklı müzik tarzlarındaki sound, groove ve rifleri inanılmaz armonilerle bir araya getirdiler.

La Shica’nın (İspanyolca “kız” anlamına geliyor) gövdesi ve ruhu karizmatik şarkıcıları Elsa. Elsa prestijli flamenco dans okulu Amor de Dios’ta okudu ve burada en iyi flamenco profesyonelleriyle çalıştı. Ardından solist dansçı olarak pek çok yerde sahneye çıktı.

Dansçılığının yanında en başından beri şarkı da söyleyen Elsa “şarkı ve dans tamamen birbirine ait şeyler” diyor. Elsa, flamencoyu kendi anladığı gibi yorumluyor. Bu da grubu, La Shica’nın ayırt edici kimliğini oluşturuyor. Sahnede ona iki palmeras, son derece yaratıcı olan iki ritmci ve Flamenco / Brezilyalı gitarist Fernando de la Rua eşlik ediyor. Elsa, ilk notadan itibaren seyircisini sahnedeki zarafet ve yeteneğiyle bir anda yakalıyor, geleneksel flamenco dans ve ritmlerinin zarafet ve yoğunluğunu hip hop’un bazı modern vuruşları ve groove’larıyla karıştırıp bunu kendisiyle bütünleşmiş kısacık saçları ve altın renkli dans ayakkabılarının vuruşlarıyla seyircinin kalbine ulaştırıyor.

La Shica, İspanya’daki ilk albümleriyle altın plak ödülünü kazanma başarısını yakaladı.

Yorumlar

Taze haberler