Magnifico Zaman: 25 Kasım 2011 Cuma - 23:00 Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul Fiyat: 39.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Magnifico @ İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul

27 Ekim 2011 00:00
Sahnede: Magnifico
Zaman: 25 Kasım 2011 Cuma - 23:00
Mekan: İstanbul Live - Beyoğlu - İstanbul
Fiyat: 39.50 TL
Bilet: biletix.com

25 yıl önce sosyalist Yugoslavya’da, Robert Pesut henüz küçük bir çocukken babası ona tatilde bir çift ayakkabı değil bir gitar hediye aldığında Roberto’nun hayatı değişti. O artık Roberto değil Magnifico the Divine idi. Hızla gelişen kariyerinde Magnifico bir imajdan diğerine o kadar hızlı geçiş yaptı ki ona Slovak Madonna adını taktılar. Her videoda yeni bir imaj, her albümde yeni bir kışkırtma. Şarkıcı, gitarcı, Balkanların Borat’ı Magnifico iki yüzlülükleri ve ön yargıları hep hicivli sözleri ve canlı melodileriyle seslendirdi.

Doksanlarda pembe gömlekler ve ispanyol paçalarla 70’lerin naftalinlerini temizledi. Solo kariyerine şarkı sözlerindeki “maço”luk ile alay eden bir parçasıyla giriş yaptı. İlk albümü “From Heart to Heart”ın kapağında, kemerinin altına üzümlerin asılı durduğu kitch giysiler içindeki, Slav doğurganlık ve ilkbahar mitolojik tanrısı Zeleni Jure görünümündeydi. Bu albüm listelerde fırtına gibi estikten sonra başka bir tabu kırıcı “Who is Cefur”u (Cefur güneyliler için sıradan bir Slovak küçümsemesidir) yayınladı. Bununla nefret ve şovenizme karşı kitlesel bir hareketin doğmasını tetikledi.

Bu albümünün kapağında bir adım daha ileri gitti ve yeni 'seksi erkek' görünümünde yarı çıplak leopar şortlar içinde göründü. Bu kez şarkı sözlerinde Slovaklar arasındaki homofobi tabusunu kırdı. Bir zamanlar aşağılama için kullanılan fagot sözcüğü artık tüm yaştakilerin ve cinsel tercih sahiplerinin arasında yeni bir bakış açısının oluşmasına sebep oldu.

İzleyen yıl “Sisters” adında bir travesti üçlüsü olarak başlattığı yeni proje Slovak toplumunda yine heyecana sebep oldu. Üç eşcinsel erkeğin ağzından söylettiği sözler yine birinci sınıf bir kışkırtmaydı.

Slovenya’nın Eurovision’daki başarısının ardından, ülkenin eşcinsel müzisyenler tarafından temsil edilmesi siyaset ve medyada deprem etkisi yaptı. Kitlesel bir medya kampanyası ve Eurovision zaferi nefret ve homofobiye karşı bir kampanya açılmasını tetikledi.

Robert Pesut’un hayatı tıpkı bir film gibi. Konserlerinde genç kızlardan orta yaşlı erkeklere kadar herkesin kendinden geçtiği Robert, bir gay ikonu olduğu kadar bir entelektüelin de aradığı kişi. Aynı zamanda bir aile babası.

Magnifico fenomeninin anahtarı muhtemelen onun hem eleştirmenler hem de sıradan insanlar tarafından kabul görmesi gerçeğinde yatıyor. Konserlerine genç kızların çığlıkları, maçoların ritm tutuşları ve entelektüellerin mırıldanışları eşlik ediyor. Ne yaparsa yapsın, yaptığı her şey bulunulan ortamı bir sirk gibi eğlence ortamına dönüştürüyor.

Robert Pesut, son albümlerinde çok baharatlı olarak tarif ettiği, funk, techno, twist, R&B ve Latino’dan turbofolk ve Balkan ritmlerine kadar pek çok stille açık açık flört eden iyi harmanlanmış çeşitli tarzların iyi karıştırılmış kokteylini yaptığını söylüyor. Kaos dünyasının Magnifico’su: Hir aj kam, hir aj go.

\"Her şeyden öte, Magnifico kovboy şapkası ve pilot gözlüğüyle, Balkan parçalarını büyük bir ironiyle sunan profesyonel bir şovmen.\"
WDR Funkhaus Europa, Nov. 2009

\"Slovak Kalp Kırıcısı – Bir göz kırpışı zamanında Magnifico, Maçoluk, Yabancı Düşmanlığı ve Homofobi karşısındaki iki yüzlülükleri dile getiriyor. Karşı konulmaz surf gitar ve mariachi nefeslileriyle yaptığı turbofolk ve balkan funk müziğiyle herkese hitap etmesi çok kolay. \"
taz, Mai 2010

\"Avrupa’da Balkan istilası başladı. Goran Bregovic yolu açtı, artık Magnifico yeni eğlence çığırını açmaya hazır. İnanılmaz başarılı stil karışımlarıyla ve ağzınız açık izleyeceğiniz performansıyla başarı ilk durakta onu bekliyor.\"
Laut.de

\"Magnifico yolsuzluk, maçoluk ve önyargılarla dolu bir coğrafyanın klişelerini ustaca işliyor. Abartılı stili ve kırık Balkan İngilizcesiyle ironik olarak sosyalizm sonrası turbo kapitalizmi sorguluyor… Mariachi surf gitar karışımlı Balkan nefeslileri, Turbofolk ve ucuz Avrupa techno hitleri… Süper bir festival havası yaratmaya yetecek bir kombinasyon.. Kaçırılmaz”
Bayern 2, July 2009

\"Magifico parlak ve göz alıcı\"
HR4 Portrait

Magnifico, Major Müzik Organizasyon ile işbirliği içinde “İyi Müziğin Mekanı” sloganıyla bu sezona iddialı hazırlanan Beyoğlu Istanbul Live’da iyi müzik peşindeki tüm müzikseverler için Türkiye’de ilk kez 25 Kasım’da sahne alacak.

Yorumlar

Taze haberler