Zift Zaman: 5 Aralık 2011 Pazartesi - 22:30 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23.50 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Zift @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

28 Kasım 2011 00:00
Sahnede: Zift
Zaman: 5 Aralık 2011 Pazartesi - 22:30
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23.50 TL
Bilet: biletix.com

Sıra dışı ve vurucu şarkı sözlerini klasik rock standartlarıyla birleştirdiği ilk albümü \"Yanlış Şeyler\"i müzikseverlerle buluşturan \"Zift\" bir kez daha Hayal Kahvesi’nde!

1990'lı yılların başından itibaren emin adımlarla ilerleyerek kendi sadık dinleyici kitlesini oluşturan Zift, Pluton Müzik'in yapımcılığı ve EMI Türkiye’nin işbirliği ile ilk albümü “Yanlış Şeyler” i Aralık ayı başında rock severlerle buluşturdu. Bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’da pek çok kulüp ve sahnede sergilediği performanslarla seyircisinden tam not alan Zift; vokalde Cantek Batur, gitarda Olay Andaç davulda Barış Samir, basta İlker Göçmen ve klavyede Yavuz Yurtgüder’den oluşuyor.

Zift, göz dolduran sahne performansı, tükenmeyen enerjisi, “Yanlış Şeyler” albümü ve grup üyelerinin dinlemekten keyif aldığı Foo Fighters, Kings Of Leon, Muse, REM, U2, Pearl Jam ve benzeri grup ve sanatçılara ait parçalardan oluşan repertuarlarıyla, sizi kulaklarınızın pasını silmeye davet ediyor.

Albüm ile ilgili;
Albümde yer alan parçalar dört yıllık kesintisiz çalışma sonucu hayat buldu. Mümkün olanın en iyisini hayranlarıyla buluşturmak isteyen Zift’in en büyük amacı müzikalitesi yüksek besteleri anlam yüklü sözlerle harmanlayarak uzun soluklu eserlere imza atmak.

“Yanlış Şeyler” albümünün miksajı Türkiye'nin en yeni ve iyi stüdyolarından Babajim'de Şebnem Ferah, Sertap Erener, Aydın Esen gibi isimlerle çalışan tecrübeli ses mühendisi Alp Turaç tarafından, mastering’i ise Sarı Ev stüdyolarında yine tecrübeli isimlerden Barış Büyük tarafından yapıldı.

12 parçadan oluşan “Yanlış Şeyler”de en dikkat çeken parça, grubun özgün bir yaklaşımla yorumladığı “Ah Bir Ateş Ver” adlı Ege türküsü... Sözleri Cantek Batur’a, müziği de Olay Andaç’a ait “Üvey Aşklar” ise ilk klip parçası. Albümde öne çıkan diğer şarkılar ise; “Yok”, “Vazgeç”, “Parçalar Bu Rüzgâr” ve albüme adını veren “Yanlış Şeyler”... “Yanlış Şeyler” isimli parçaya Direnen Mızıkacılar’ın solisti Pelin Özülkü ve Nevermind’ın eski solisti Günkut Akgül geri vokallerle, Şebnem Ferah ve Pentagram’ın gitaristi Metin Türkcan ise elektrogitarla konuk oldu.

Zift’ in 2009 yılında işlerinin yoğunluğu nedeni ile gruptan ayrılan gitaristi Türker Talayman ise konuk olarak 3 parçada gitar çalıyor.

İstanbul Arabesque Project üyesi Korkut Peker bir parçada perdesiz gitar çalarak albüme katkıda bulundu. İstanbul’da Monc, Hayal Kahvesi, Ghetto, Bronx Pi Sahne, İstanbul Live, Mask Live Music Bar, Mayotte, İzmir Bios Bar, Ankara If Performance Hall ve Adana Forget Bar’da konserler veren grup İTÜ Fest’te Şebnem Ferah’ın ön grubu olarak sahne aldı.

Yorumlar

Taze haberler