Mor ve Ötesi Zaman: 16 Aralık 2011 Cuma - 22:00 Mekan: Jolly Joker İstanbul - Taksim - İstanbul Fiyat: VIP - 77.50 TL Normal - 39.00 TL Bilet:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mor ve Ötesi @ Jolly Joker İstanbul - Taksim - İstanbul

28 Kasım 2011 00:00
Sahnede: Mor ve Ötesi
Zaman: 16 Aralık 2011 Cuma - 22:00
Mekan: Jolly Joker İstanbul - Taksim - İstanbul
Fiyat: VIP - 77.50 TL
Normal - 39.00 TL
Bilet: biletix.com

Politik duruşlarını yansıttığı şarkı sözleri ve müziğiyle Türk rock sahnesinde kendine sağlam bir yer edinen Mor ve Ötesi, kendi bestelerinden oluşan ilk albümleri \"Şehir\"i 1996'da; \"Bırak Zaman Aksın\" adlı ikinci albümünü 1999'da çıkardı. 2000 yılının başlarında en önemli performanslarından birini Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi. Ardından 2001 yılında üçüncü albümleri \"Gül Kendine\" müzik marketlerdeki yerini aldı.

2002 yılında \"Yaz\" isimli bir EP'nin ardından 2003 yılında Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği \"Savaşa Hiç Gerek Yok\" adlı şarkıyı besteledi. Dördüncü albümleri \"Dünya Yalan Söylüyor\" 2004 yılı Nisan ayından yayımlandı. Albümden çıkan ilk single \"Cambaz\" radyo ve televizyonlarda büyük ses getirirken, \"Mustafa Hakkında Her şey\" filminde de yer alan \"Bir Derdim Var\" adlı parça, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde \"En İyi Film Şarkısı\" seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı ve hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi. Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından \"Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü\", Billboard dergisi tarafından da \"Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albüm\" seçildi.

2006 yılında Rolling Stone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla \"Yılın En İyi Albümü\" ve \"Yılın En İyi Rock Albümü\" seçilen \"Büyük Düşler\" albümü piyasaya çıktı.

2008 yılında ülkemizi Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden grup Aralık ayında içinde \"Deli\" ile birlikte \"İddia\" ve \"Sonbahar\" isimli iki yeni stüdyo şarkısı, aralarında \"Bir Derdim Var\"ın da bulunduğu üç şarkı ile sekiz adet remixin yer aldığı \"Başıbozuk\" isimli albümü çıkardı. 2008 yılındaki performansı ile KRAL TV ve MÜ-YAP tarafından ortaklaşa düzenlenen 15. KRAL Müzik Ödülleri'nde \"Yılın Grubu\" ödülünü kazanan Mor ve Ötesi, yılın ikinci yarısında stüdyoya kapanıp yedi aylık hummalı bir çalışma sonucu 2010 Mayıs'ında 11 şarkıdan oluşan altıncı stüdyo albümü \"Masumiyetin Ziyan Olmaz\"ı çıkardı.

Yorumlar

Taze haberler