Erik Truffaz Zaman: 16 Aralık 2011 Cuma - 21:30 Mekan: Tamirane - Eyüp - İstanbul Fiyat: 50.00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Erik Truffaz Quartet @ Tamirane - Eyüp - İstanbul

15 Aralık 2011 00:00
Sahnede: Erik Truffaz
Zaman: 16 Aralık 2011 Cuma - 21:30
Mekan: Tamirane - Eyüp - İstanbul
Fiyat: 50.00 TL
Bilet: biletix.com

Müzikseverlerin yakından tanıdığı Erik Truffaz Quartet (Paris), 16 Aralık Cuma akşamı Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Tamirane’de. Caz müziğini elektronik ritimler, hip-hop ve rock ile harmanladığı tarzıyla bilinen, Avrupa caz sahnesinin önde gelen isimlerinden, sıradışı trompetçi Erik Truffaz liderliğindeki grup uzun bir aradan sonra İstanbul’da…

Caz müziğini elektronika, drum ‘n’ bass ve hip-hop gibi yeni akımlarla harmanladığı müzikal tarzıyla uluslararası caz sahnesinde ün kazanan Erik Truffaz, müzik eleştirmenleri tarafından zaman zaman “caz füzyon”un önemli isimlerinden Miles Davis’e benzetilen bir besteci ve trompetçi.

1993 yılında Fransa’nın prestijli caz ödüllerinden, “Jury de Concours National de la Defence” tarafından verilen “Prix Special” ödülünü alan Erik Truffaz, aynı yıl, daha birçok kez sahne alacağı dünyanın en önemli caz festivallerinden “Montreux Jazz Festival”inde ilk kez performans sergilendi.

Erik Truffaz Quartet, takip eden yıllarda dünyanın birçok kıtasında konserler verdi, festivallere katıldı. 90’lı yıllardan bu yana Blue Note ve EMI France plak şirketlerinden 10’un üzerinde albüm çıkaran Erik Truffaz, 20 yıllık müzik yolculuğunda, 500.000’in üzerinde albüm satışı gerçekleştirirken Avrupa caz sahnesinin önde gelen isimleri arasında yer almaya devam ediyor.

Trompette Erik Truffaz, basda Marcello Giuliani, piyano ve klavyede Benoît Corboz ve davulda Marc Erbetta’dan oluşan Erik Truffaz Quartet, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 16 Aralık Cuma akşamı Tamirane’de vereceği müzikalitesi yüksek konserinde, Blue Note çıkışlı son albümü “In Between”ın yanı sıra diğer albümlerinden bestelere de yer verecek. Erik Truffaz Quartet konseri öncesinde ise Deform plak dükkanı kurucularından Deform-E caz füzyon yüklü setiyle pikapların başında olacak.

21:30: Deform-E
23:00: Erik Truffaz Quartet

Yorumlar

Taze haberler