Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

De Vision @ Saklıkent Ankara & Bronx - Taksim - İstanbul

15 Kasım 2004 00:00
Sahnede: De Vision
Zaman - Mekan:
3 Aralık 2004 Cuma - 21:30 :: Bronx - Taksim - İstanbul
4 Aralık 2004 Cumartesi - 21:00 :: Saklıkent - Ankara
Fiyat: 19,5MTL
Bilet:
İstanbul:
biletix.com
Ankara: biletix.com

Darmstadt bölgesinden çıkmış olan De/Vision İngilizce vokallerle 1988 yılından bu yana electronic pop tarzı müzik yapmaktadırlar. 30’lu taşlarındaki bu müzisyenler Alman müzik sahnesinde haklı olarak kalite parametresi olmuşlardır.

3. albümleri “Fairyland”in listelerdeki başarısı bu çalışkan ve sürekli turda olan grubun çıkışına iyi bir göstergedir. 250’nin üzerinde tıklım tıklım sahne performansı bu konuda konuşmaya mahal bırakmaz. De/Vision 1998’den beri konserlerinin görsel bir keyif olmasının yanı sıra performanslarının canlılık hissini artırmak için sahnede bateri ve gitar gibi akustik enstrümanlara da yer vermektedir. Müzikal bağlamda De/Vision sürekli değişmektedir. İlk başta dönemin ünlü elektronik müzik gruplarından etkilenseler de günümüzde techno, trance, hip hop gibi türleri de yeni akımları olarak tarzlarında barındırmaktadırlar. Bugün De/Vision müzik dünyasında gerçek anlamda bir etkidir ve “I Regret”, “Strange Affection” gibi single’larında duyulabilecek vocal distortion gibi birçok açıdan bayrak taşıyıcısı durumundadır.

Ortaya çıkardıkları iş oldukça etkileyici. 4 yılda 10 MCD ve 7 LP De/Vision’ın eforunun sadece birkaç ürünüdür. Grup seyircisine olan gönül borcunu iki canlı konser kaydı, bir best of ve konser sonrası uzun imza seanslarıyla ödemektedir. Grup zamana meydan okur nitelikte müzik yapmaktadır. Melodiler yakalayıcı, lirikler sofistike ve ses kusursuz olunca müzikalitenin bu derecede olması çok da şaşırtıcı bir sonuç değil. De/Vision kaliteye detay aşkına ve 10. kez dinlenmesine rağmen bir şarkıda yeni bir şeyin keşfedilebileceği gerçeğine inanmaktadır. Tarzları global ve müzikal anlamda oldukça bağımsızlar. Bu bakımdan spesifik bir De/Vision dinleyicisi tanımlanamasa da müzikleri pek çok farklı tarzda müzik dinleyen kişiye hitap edebilmekte.

1997’de WEA Records’la imzalanan anlaşmadan sonra De/Vision yeni bir hit materyalle müzik arenasına çıktı. Birbirinden farklı 11 potansiyel single’dan oluşan “Monosex” albümü herkesi şaşırttı ve ticari endişelerden dolayı grubun bir başka gruptan etkileneceğini düşünenlerinin yanlış düşündüğünü kanıtladı. Monosex albümünün turnesi boyunca binlerce seyirciye keyifli saatler yaşattılar.

10. kuruluş yıldönümlerini Zehn 88-98 isimli bir çeşit best of albüm ile kutladılar. Turne çerçevesinde İsveç, Norveç, Hollanda, İsviçre ve İspanya’ya gittiler. Ve büyük club’ları doldurup Açıkhava konserlerinde bulvarları kaynama noktasına getirdiler. 16 yıllık başarılı bir kariyerin doğal sonucu olarak De/Vision Almanya’nın Depeche Mode’u şeklinde tanınmaktadır.

Yorumlar

  • 30’lu taşlarındaki bu müzisyenler
    harf yanlışlığı var
    bi de Depeche Mode’u bu ne demek türkçesinide parantez içinde yazsaydınız ya da komple ingilizce yazsaydınız veya almanca yazın hiç okumayalım
    Üye
    karete
    Tarih
    21 Kasım 2004 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler