Jan Garbarek Zaman: 25 Şubat 2012 Cumartesi - 20:00 Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul Fiyat: 1. Kategori - 45.00 TL 2.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Jan Garbarek Group @ Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul

21 Şubat 2012 00:00
Sahnede: Jan Garbarek
Zaman: 25 Şubat 2012 Cumartesi - 20:00
Mekan: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - Harbiye - İstanbul
Fiyat: 1. Kategori - 45.00 TL
2. Kategori - 39.50 TL
3. Kategori - 34.00 TL
4. Kategori - 23.00 TL
Bilet: biletix.com

Jan Garbarek: Saksafon
Rainer Brüninghaus: Piyano
Yuri Daniel: Bas
Trilok Gurtu: Perküsyon

Saksafonun en önemli isimlerinden birisi olarak dünya müziğinde yer alan Jan Garbarek, caz müziğini kendisini adamış her isim için bir marka haline geldi. Sayısız albüm kaydı gerçekleştiren sanatçı, dünya üzerinde pek çok hatırı sayılır konser salonunda konserler verdi. Keith Jarrett ve Hilliard Ensemble ile çalışmaları neticesinde ünlü bir saksafon sanatçısı olarak müzikal sınırların üzerinde bir üne sahip oldu. Caz, klasik ve pop listelerinde de yer almayı başaran Garbarek, beste ve doğaçlamalarıyla da müzikseverleri etkiliyor.
Devam eden turnesi kapsamında Jan Garbarek, yıllardır birlikte çalıştığı klavye sanatçısı Rainer Brüninghaus, basist Brezilyalı Yuri Daniel ve davulcu Hintli Trilok Gurtu ile birlikte çalışıyor. Sanatçılarla eşsiz uyumu ve müziğinin niteliği ile Garbarek, izleyicilerin merakla beklediği bir performansla 24-25 Şubat tarihlerinde yeni dörtlüsüyle unutulmaz iki konser vermek için CRR sahnesine konuk oluyor…

Jan Garbarek
Polonyalı bir babadan ve Norveçli bir anneden dünyaya gelen Garbarek’i saksafona yönlendiren o yıllardaki John Coltrane’nin ruhani müziği olmuştur. Garbarek’in kariyeri 1969 yılında devlet tarafından sağlanan bursla ABD’ye gitmesiyle değişmiştir. Garbarek’in ilk albümü 1970 yılında ECM’den Afric Pepperrbid adıyla yayınlanmıştır. Seksenli yıllarda Jan Garbarek kariyeri açısından en verimli dönemlerini yaşamış ve günümüze kadar müzikal birliktelikleri devam edecek olan iki önemli müzisyen basçı Eberhard Weber ve piyanist Rainer Brüninghaus’la tanışmıştır. Bu birlikteliğe 1988 yılında Brezilyalı virtüöz Nana Vasconcelos’ta katılmış ve ortaya Legend Of the Seven Dreams albümü çıkmıştır.

Bu albüm ülkemizde de yoğun ilgiyle karşılanmış ve Jan Garbarek bir popüler bir isim haline gelmiştir. Doksanlı yıllar Garbarek’in müziği açısından üretimin en fazla olduğu yıllardır. Grubuyla çıkardığı Twelve Moons,Visible World ve Rites dünyada büyük yankılar uyandırmıştır.

Bu dönemde yine Tunuslu udi Anouar Brahem ve tablacı Shaukat Hussain ile çıkardığı Madar albümü; Nusret Fateh ve diğer Pakistanlı müzisyenlerle yaptığı Ragas and Sagas adlı kayıt Garbarek’in ne kadar farklı boyutlarda yaşayan bir müzisyen olduğunun açık bir göstergesidir. 1993 yılında çıkardıkları Officium albümü büyük bir yankı uyandırmış ve tüm dünyada yaklaşık bir milyon kopyanının üzerinde satmıştır.

Yorumlar

Taze haberler