Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Selim Sesler'in Klarneti de Kalbi de Bizim!

7 Ağustos 2012 00:00
Klarnet ustası Selim Sesler, Tarlabaşı'ndaki evinde yaklaşık bir yıldır kalp nakli bekliyor.
Konu ile ilgili Radikal Gazetesi'ne yazan Hacer Foggo'nun 29/07/2012 tarihli yazısını sizlerle paylaşmak istedik...

"Klarnet ustası Selim Sesler, Tarlabaşı'ndaki evinde yaklaşık bir yıldır kalp nakli bekliyor. Kültür Bakanlığı dünyada yaşayan en büyük klarnetçiler arasında yer alan Selim Sesler'i bu zor günlerinde yalnız bırakmamalı.
Selim Sesler denilince aklımıza, Fatih Akın’ın ‘Duvara Karşı’ ve ‘İstanbul Hatırası-Köprüyü Geçmek’ adlı filmindeki unutulmaz klarnet sesi gelir. Ferhan Şensoy müzikalleri gelir.
İngiltere ’de yayımlanan ve dünyanın her yerinden dünya müziği meraklılarının takip ettiği müzik dergisi Songlines’ta ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’in, “top of the world album” kategorisine seçilmesi, The Guardian gazetesinin Selim Sesler’in ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ adlı albümünü tanıtırken Sesler’i dünyaca ünlü saksafoncu Coltrane’ye benzeterek “Klarnetin Coltrane’i” demesi akla gelir. Londra’nın en prestijli konser salonlarından Queen Elizabeth Hall’ta Fanfare Vagabontu ile aynı sahneyi paylaşması , Brenna MacCrimmon
ile birlikte Kanada turnesine katılarak Türk Romanlarını ve kendi Rumeli
kökenlerini temsil etmesi gelir. Beyoğlu ’da Badehane adlı barda geceleri “Selim abi, bir daha bir daha” seslerine klarnetiyle cevap veren Keşanlı Roman Selim ağabey gelir.
Şimdi ise Tarlabaşı’ndaki evinde yaklaşık bir yıldır kalp nakli bekleyen Selim Sesler aklımıza gelsin. Florence Nightingale’deki doktorları kalp nakli için “çok acil” diyorlar. 55 yaşındaki Selim Sesler şimdi “çanta bir kalple” yaşıyor.
Evinin salonunda bir büfenin üzerine yerleştirdiği klarnetini göstererek, “Bir yıldır çalamıyorum, o beni bekliyor, ben de onu çalacağım günleri” diyor. Kendisi dillendirmese de çalışamadığı için ekonomik olarak da zor durumda. Kültür Bakanlığı da dünya da yaşayan en büyük klarnetçiler arasında yer alan Selim Sesler’i bu zor günlerinde yalnız bırakmamalı. Sevenleri olarak bizler de “Bir daha, bir daha Selim ağabey, kalbimiz seninle, kulağımız klarnetinde” diyerek yanında olmalıyız."

Yazı: Hacer Foggo
Kaynak: Radikal - 29/07/12
Orjinal kaynağı görüntülemek için tıklayınız
Fotoğraf: Haberden alıntıdır.


Yorumlar

Taze haberler