Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Amy Winehouse Adına Anma Konseri Düzenleniyor

27 Kasım 2012 00:00
Mitch Winehouse (Amy Winehouse'un babası), geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Amy Winehouse anısına konser düzenlemeyi planladığını açıkladı. Konserin 14 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Live-Aid tarzında yaklaşık 6 saat sürecek bir etkinlik ile çeşitli sanatçıların Amy Winehouse şarkıları söyleyeceği konser olacak. Mekan olaraksa sanatçının vefatından önce hayatını sürdürdüğü Roundhouse, Camden adresi düşünülüyor.

Mitch Winehouse, kızının mirasına sahip çıkağının sinyallerini ciddi şekilde belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde yardım amacıyla yapılacak bir açık arttırmada satılacak elbiselerin çalınması ile ilgili medyada büyük yer alan Mitch Winehouse, son olarak Danimarka'da sahnelenecek ve Winehouse'un hayatını konu alan bir müzikali veto etmişti.

Kaybedilen sanatçıların aileleri ya da prodüktörleri tarafından gündemde tutulmaları, içerisinde müzik ve hatıra barındırdığı sürece tüm müzik sevenlere hoş gelmiştir. Fakat bu tür etkinliklerin hangi amaç uğruna ve ne şekilde yapıldığının önemi büyük. Örnek olarak Nirvana grubundan tanınan Kurt Cobain'in Courtney Love tarafından sürekli gündeme getirilmesi, bir çok Nirvana hayranı tarafından Cobain üzerinden reklam ya da gelir elde etme çabası olarak değerlendirilir. Ya da geçmiş dönemlere damga vuran gruplar adına yeniden düzenlenerek çıkartılan albümler, bu duruma örnek içerisinde sayılabilir. Şüphesiz ki Mitch Winehouse hakkında da bu tip yorumları yapan Amy Winehouse hayranları ortaya çıkacaktır.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler