Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

17 Mayıs 2013: Günlerden Depeche Mode..

23 Kasım 2012 11:09

Bizim kuşak biraz da “ritüel”lerin kuşağıdır. Bu ritüeller üniversite yıllarımızın eğlence anlayışında da kendini gösterir. Mesela Cumartesi akşamları Captain Hook’ta Athena’ya gidilir, Cuma akşamları ne yapılır ne edilir Roxy’ye uğranılırdı. Bir de “Depeche Mode sevenler”in mekanı diye geçen Cool vardı. Chantage çalardı burada. Benim Depeche Mode deyince aklıma gelen şeylerin başındadır mekanlardan Cool ve gruplardan Chantage.

O dönemler de çok düşünürdüm, Depeche Mode herhangi bir müzik tarzına sığdırılabilecek bir grup değil. Tabi ki bir elektronik müzik grubu olarak geçiyor ama dinleyenlerinin profillerine de bakarsanız çok farklı türde müzikler dinleyen insanların Depeche Mode’da buluştuğunu görürsünüz. Depeche Mode dünyasına umutsuzluk ve karamsarlık kadar enerji ve umursamazlık da hakimdir. Ve tabi ki herkesin hayatında bir vesile ile “all I ever wanted all I ever needed is here in my arms” nakaratını söylemişliği vardır :)

Grubun beyni Martin Gore, enerji dolu lideri Dave Gahan ve kadim eşlikçileri Andy Fletcher. Bu üçlünün sahne performansına hayatta en az bir kez tanık olmak lazım.

13. albüm hazırlığında olan grup 3. kez Türkiye’ye geliyor 17 Mayıs’ta. Üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey yaşayacağımızı merak edenler için aşağıdaki video biraz fikir verebilir sanırım:

Benim Depeche Mode listemin ilk sırasındaki şarkı ise tam olarak budur:

Paylaşalım bunu: Facebook Twitter

Yorumlar

Taze haberler