Giriş Bu yıl (2003) Haziran ayında gerçekleştirilmiş olan H2000">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

H2000 : 2003 - 36:42 Basın Açıklaması

26 Ağustos 2003 00:00
H2000 :: 2003 Organizatör Gözüyle

"H2000'inime dokunma!"

Giriş



Bu yıl (2003) Haziran ayında gerçekleştirilmiş olan H2000 festivali ile ilgili olarak bir yazı yayınlamak istedik. Önemli olan bu yazının okuyucularına, tarafsız bir şekilde, olan biteni tüm açıklığıyla anlatmak olduğuna göre, yazıda birkaç bakış açısını barındırmanın iyi olacağını düşündük. Ulaşabildiğimiz ve koşulaların izin verdiği ölçüde, olabildiğince net olarak bu farklı bakışları yansıtmaya çalıştık. Bu yüzden bu yılki H2000 başlıklı yazımız 3 ana bölümden oluşuyor:



:: İzleyici gözüyle festivali eleştiren "Hiçbir Şey Gelmezken İçimden"

:: Festival organizasyonunda görev alan bir üyemizin gözünden "H2000'in perde arkası"
(ki bu üyemiz aynı zamanda bazılarınızın Studio On-Air'den de tanıdığı Burak Demirsaran Stüdyo On-Air A, Stüdyo On-Air B)

:: Festival organizasyonunu üstlenen şirket 36:42'nin basın açıklaması

Şu anda "H2000'in perde arkası" başlıklı yazıyı okumaktasınız. Diğer yazılara Makaleler bölümü'nden veya yukarıdaki başlıklara tıklayarak ulaşabilirsiniz.





İlgili GRJ aramaları:

:: H2000

:: 36-42



:: Starsailor

:: Fun Lovin Criminals

:: Rubin Steiner

:: Athena

:: Bülent Ortaçgil

A

36:42 - H2000 Müzik Festivali Basın Açıklaması :: H2000'inime dokunma!



Bu yıl 20/21/22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen H2000 Festivali’nde bilindiği üzere bazı sorunlar yaşandı. Önceki yıllarda hiçbir şekilde yaşanmamış olmasına karşın bu sene, izin problemi ile başlayan bu sorunlar zinciri yapmayı planladığımız festivali sabote etmiştir. Şu anda mağdur edilen yüzlerce festivalseverin yaşadığı sorunlar ardında pek çok olumsuz iz bırakmıştır.

Bu sene 4.sü yapılan H2000 Müzik Festivali, dalında Türkiye’deki tek markadır. Geçtiğimiz senelerde Pax Prodüksiyon tarafından organize edilen festival bu senenin başı itibariyle, ebeveyni Boray Dündar’ın sadece Danışmanlık hizmeti verdiği yeni bir firmaya, 36:42 Events’e devredilmiştir. Uzun yılların emeği, tecrübesi ve maddi zararları ile bugünlere çok büyük özverilerle getirilmeye çalışılan H2000, maalesef ki bugün, 4. senesinde hoş olmayan bir durum ile karşı karşıyadır

Festivali devir aldığı gün suya kavuşturmaya karar veren 36:42 ekibi tarafından, yaklaşık 3 ay kadar önce, Sarıyer Belediyesi, Kaymakamlık ve Jandarma komutanlığı fikir ve onay alma niyeti ile ziyaret edilmiştir. Bu görüşmelerde her 3 makam da desteğini belirtmiş, böyle bir festivalin Sarıyer’de yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını iletmişler; Kaymakamlık 1 gün için kendi iznini verebileceğini 3 gün iznin ise yetkisinde olmadığını eklemiştir. Valilik ile Kaymakamlığın yaptıkları görüşmelerden sonra, Valilik gereken diğer 2 gün için izin vermiştir.

Festivalin başlamasına sadece 2 gün kala, mekan sahiplerinin arada mukavele olmasına ve gereken tüm izin ve belgeler alınmış olmasına karşın Kaymakamlığa verdiği dilekçe ile Jandarma Komutanlığı harekete geçmiş ve 19 Haziran 18:00 itibari ile alana girmek için yola çıkmış tüm araç ve çalışacak görevlileri durdurmuş, ertesi gün Valilikten özel izin alınıncaya dek, tam 24 saat boyunca alana giriş mümkün olmamıştır. Daha önceden açıklanan kapı açılış saati olan 13:00’dan tam 5 saat sonra, saat 18’de H2000 çalışanları, Staras Ses ve Işık sistemlerini taşıyan kamyon, yiyecek ve içecek malzemeleri maalesef katılımcımız ile birlikte aynı anda Marmaracık koyuna giriş yapabilmişlerdir.

Elimizde olmadan yakalanmış bulunduğumuz bu hazırlıksız durumda, 36:42 olarak elimizden geleni yaptığımıza inancımız tamdır. Cuma akşamı saat 18:00 itibariyle katılımcı ile aynı anda festival alanına girme imkanı bulan 36:42 ekibi, büyük özveri ile çalışmış ve imkansızı başararak festival akışını Cumartesi günü sabahı itibariyle normal akışını takip eder hale getirmiştir.

B

19 Haziran Perşembe gününden başlayarak Festivalde sahne alacak tüm sanatçılar, festival alanındaki yerlerini almaya başlamışlardır. Ses sisteminin alana zamanında girememesinden dolayı, Cuma günü sadece Tomcraft, daha evvel belirtildiği saatte ve alanda, Dans Çadırında, performans verme imkanı bulmuştur. Cumartesi 14:00 itibari ile ise Ana Sahne, Dans Çadırı ve Demo, Hard Times Sahneleri programda belirtildiği üzere işlev kazanmıştır.

Cumartesi ve Pazar günü sahne alan tüm gruplarımız bizlere memnuniyetlerini belirtmişler, yabancı gruplar ise gerek burada gerekse de ülkelerine döndüklerinde verdikleri mesajlar ile memnuniyetlerini ve desteklerini belirtmişlerdir. Sahne alamayan sanatçılar ise önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla yine ülkemize geleceklerinin garantisini vermişlerdir.

Cuma akşamı, Jandarma Kuvvetlerinin biriken katılımcıyı bırakması ve kapıda oluşan yoğunluk sebebi ile gerekli aramalar ve bilet kontrol işlemleri yapılmış olmasına karşın, daha önceden kısıtlı olduğunu duyurmuş olduğumuz ve bu yüzden cüzzi de olsa bir ücret almayı planladığımız çadır alanına gelen katılımcıların sayısı kontrol edilemediğinden büyük bir yoğunluk yaşanmıştır. Daha evvel izin dahilinde itfaiye yoluna kurdurulan çadırlar, orman bakanlığı tarafından sökülmek ve yer değiştirilmek zorunda kalınmıştır. .

Festival alanına yine katılımcı ile birlikte girmek zorunda kalan Catering firması, elinden geldiğince hızlı bir şekilde toparlanmış ve şimdiye dek belki de hiçbir organizasyonda örneği görülmemiş yiyecek ve içecek fiyatlarıyla katılımcıya hizmet verilmeye çalışılmıştır.

Daha evvelki senelerde kullanılan ve Avrupa Festivallerinde de hali hazırda kullanılan tuvaletler, bu sene bir yenilik olarak değiştirilmiş ve sulu tuvaletler katılımcımızın hizmetine sunulmuştur. Maalesef görüntülerle de sabittir ki, katılımcımız bu tuvaletleri evlerindeki adap ile kullanmayı bilememişler, içine T-shirt ve benzeri yabancı maddeler atarak sistemi tıkamışlardır. Yine de tüm aksaklıklar düzeltilmeye çalışılmış, Sarıyer Belediyesi’nde bile 1 adet bulunan su tankerlerinden günde 4 tanesi devamlı olarak festival alanına getirilmiş, su problemine çözüm bulunmaya çalışılmış; yarım saatte bir normal tuvalet temizliği ve her gün sonunda ise kimyasal temizlik yapılmıştır.

C

Festival alanına katılımcıları taşıyan servisler, kapıların geç açılacağı haberinin gelmesi üzerine, katılımcının Sarıyer’de bekletilmemesi amacı ile geç kaldırılmışlardır.

Cumartesi günü, haftalar öncesinden müziğin başlanacağı saat internet sitesi ve el ilanları vasıtası ile bildirilmiştir. 14:00’da başlayan performansların öncesinde ve sonrasında saat 17:00’a kadar bilet iadesi için başvuruda bulunan katılımcıya, Biletix ile görüşüldükten ve çözüm üretildikten sonra bilet iadeleri yapılmaya başlanmıştır. Bilet iadesi için başvuran hiçbir katılımcıya saat 17:00’a kadar negatif bir cevap verilmemiştir. Bilet iadelerine, Biletix üzerinden 4 Temmuz Cuma günü 12:00’a kadar devam edilecektir.

Diğer taraftan, sözünü etmeden geçemeyeceğimiz bir diğer husus ise, gerek basından takip ettiğimiz ve gerekse de kulağımıza gelen bilgilere göre, bazı prodüksiyon firmalarının, H2000’e engel olmak için bir takım yollara başvurduğudur. Böyle bir durum gerçekten söz konusu ise, biz 36:42 olarak bu firmaları kınıyor, her türlü negatif hareketin 36:42’den çok ülkemizin imajını etkilediğini hatırlatmak istiyoruz.

Biz 36:42 ekibi olarak büyük zorluklara göğüs gererek ve özveri ile gerçekleştirdiğimiz H2000 Festivali’nin ve sonrasında yaşamakta olduğumuz zorlukların bundan sonra örnek teşkil edeceğini umuyoruz. Dileriz ki, ülkemizin tanıtımı ve kültürel hayatı için vazgeçilmez olduğuna inandığımız H2000 ve benzeri etkinlikler hiç olmazsa bundan sonra yara almasın. Bu noktada yapıcı desteğinizi arkamızdan eksik etmemenizi diliyoruz.

H2000 Müzik Festivali, seneye 5.si ile ve önümüzdeki senelerde daha da gelenekselleşmiş ve güçlenmiş bir şekilde yoluna devam edecektir. Bu yolda bizimle birlikte yürüyecek, yapıcı her türlü eleştirisini ve fikrini bizden esirgemeyecek arkadaşlarımıza ihtiyacımız, bugün her zamankinden daha fazladır.

Festivalimize destek olan herkese tesekkür ederiz.

Yorumlar

Taze haberler