Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Tindersticks

15 Aralık 2003 00:00
Tindersticks 2003 İstanbul Konseri İzlenimleri

Ne yazık ki insan beyninin en çok dikkatini çeken şeyler parlayan ve sönen şeylerdi. Onun için lambalar çok önemli konserlerde.

Durum



Tindersticks konseri beklendiği üzere İstanbul'da 12 Aralık'ta gerçekleşti. Canlı performanslarının ölü performanslarını aratmayan havası insanları biraz olsun etkilese de ordaki çoğu insan belki yaşlarının da ilerlemesiyle bu konseri dinlememeyi tercih etti. Zaten insan bir yaştan sonra müzik dinleyemez hale geliyor ister istemez. Kulaklar paslanıyor belki de hakikaten.

Bir de züppeler var onlar zaten aktivite olsun diye gelmişler; onlara laf anlatmak zor. İşin kötüsü bu adamcağızların müzikleri bu devrin müziği değil. Kafaya vura vura anlatamıyorlar dertlerini. Tam sakinlik gerektiren bir müzik. Ama sakin adam zaten evinde oturur viskisini şarabını açar öyle dinler. O kadar yol gitmez, gidemez ezilir yolda kaybolur ya da. Bu devirde romantikler ne yer ne içer diye soran var mi hiç? Ezik büzük geziniyoruz.

Konserden izlenimlere geçelim...

İzlenimler



Konserde gitgide iyimserleşen albümlerinden ziyade eski kötümser albümlerinden parçalara ağırlık veren grup bir ara bende L. Cohen konserine gitme arzusu uyandırdı. Ama L. Cohen çoktan ölmüş olmalıydı. Bazen birilerinin ölmesi gerekir. L. Cohen benim için ilk dinlediğim günden beri ölüydü ve canlısına tahammül edemezdim. Aslında Tindersticks de bir kac yıl içinde tarih olması gereken gruplardandı, kim bilebilirdi ki bu amcalar bu kadar sağlıklı olacaktı. Ne yazık ki insan beyninin en çok dikkatini çeken şeyler parlayan ve sönen şeylerdi. Onun için lambalar çok önemli konserlerde. Ha bir de sigara satıcısı kızıl saçlı kadınlar vardı konserde, onlar gelecek neslin sağlıklı fertlerini oluşturmak için seçilmişlerdi ve arada üşüyünce Tindersticks'le bile dans edebilirlerdi.


Konserin en hareketli ama bir o kadar da dramatik parçalarından biri olan Banyo Zamanı isimli şarkı çalarken, önümde duran kel bu şarkıyı hiç dinlememiş olacak ki sarsılmaya başladı, çok hoşuna gitti. Onun yanındaki yavru da bu parçayı dinlerken kendinden geçip kelin omzunda ağlamaya başladı. Kendimi kelden daha ziyade yalnız hissetmeme neden olan bu kadın aslında konsere birisiyle buluşmaya gelmiş ama gelecek olan zat sakince evde oturmayı tercih etmişti.



And it won't be long 'fore it's over my head

And it's the thought of you in my mind, keeps me here


Şarkının sonlarına doğru eline aldığı havluya yüzünü silermiş gibi yapan vokalist amca aslında orda bir canlandırma yaptı ama kimse anlamadı. Çünkü aslında koklama yaptı orda o. Bu devirde koklamaya önem veren insan da pek az. Görsellik aldı başını gitti.



Don't you know it's up to my neck?

And it won't be long 'fore it's over my head

And I can suck it into my love, breathe it in

Neyse işte

Biz de evimizin yolunu tuttuk sonunda konser güzel şey ama o da bir yere kadar.



Thought I knew these streets and how they turn

Could always find my way home




GRJ :: Tindersticks



kardak

Yorumlar

Taze haberler