O">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Ogün Sanlısoy

21 Mayıs 2004 00:00
Yasemin KANAT (Bayan Ariza), Ogün Sanlısoy'la "O Gün"ü ve müziği konuştu

Şarkıların bir özelliği de her şarkının aslında hikayesini ve kendisini anlatıyor olması...

O Gün

Yasemin Kanat (Bayan Ariza), Ogün Sanlısoy'la "O Gün"ü ve müziği konuştu


YK: Bunca zaman sonra tekrar isminizi duymak güzel. "Korkma" dan sonra tekrar müzikseverlerin karşısındasınız. Yeni albümünüzden biraz bahseder misiniz?



Ogün Sanlısoy: 5 yıl süren bir çalışma oldu. 11 parçanın söz ve müziği bana ait, 1 parça da Ferdi Tayfur'un "Ben De Özledim" isimli şarkısının rock versiyonu. Albüm tamamen canlı ve 2 inç banda analog olarak kaydedildi. ADA stüdyosunda İhsan Apça ile kaydedildi. Uzun bir prova dönemi geçirildikten sonra stüdyoya girildi. Albümde davulları Timur Kurşunoğlu, basları Umut Arabacı, gitarları Faruk Kavi çaldı. Albümün prodüktörlüğü ve düzenlemeleri de bana ait.



YK: Besteleri nasıl seçtiniz ?




Ogün Sanlısoy: Bir çok bestenin arasından renkli bir albüm olması adına farklı tadlarda bir çok parçaya yer verildi. Akustik baladların yanında punk-rock, rap, türkü formlu keyifli şarkılara yer verdim.



YK: Sony'den mi çıktı albüm?



Ogün Sanlısoy: Evet.



YK: Albümde kimlerle çalıştınız peki?



Ogün Sanlısoy: Davullar, gitarlar, baslar canlı olduğu gibi bendir, def, el zili, darbukalarda Cengiz Ercümer, ayrıca iki akustik şarkıdaki yaylılarda viyolonselde Gülyar Say, viyola da Tuba Özkan, kemanda Aslı Erdal performansları ile yer aldı.



YK: Albüm için seçtiğiniz isim son derece hoş. Yine de sormak istiyorum, neden bu ismi seçtiniz?



Ogün Sanlısoy: Albümün hazırlık aşaması çok da kolay geçmedi. Hatta çıkması konusunda endişeler taşıdım. Bu dönemlerde bu albüm elbet bir gün çıkacak ve o günü göreceğim düşüncesi ile "O Gün" ismi de kendi kendine ortaya çıktı.



YK: Albümde bir de Ferdi Tayfur coverı "Ben de Özledim" var. Son günlerde bir cover modasıdır gidiyor, Türk rock grupları özellikle bunu yapıyorlar sanki. Bu, aslında biraz modayı takip etmek adına mıydı, yoksa sizin için başka bir anlamı mı var?



Ogün Sanlısoy: 2000 yılında sahnede bu parçanın rock versiyonunu yaptığımda dinleyicilerin hoşuna gittiği mesajını aldım. Albüme koyacak mısın soruları ile sık sık karşılaşıyordum. Her halükarda stüdyo aşamasında da da bu şarkıyı kaydettik. Ferdi Tayfur'a da dinletip beğenisini aldıktan sonra albüme koymaya karar verdim.



YK: Peki Ferdi Tayfur nasıl buldu?



Ogün Sanlısoy: Beğenmiş olacak ki kullanmama izin verdi.



YK: Albümün çıkış parçası olarak neden "Saydım" ı seçtiniz? Çok sağlam şarkılar da var albümde.



Ogün Sanlısoy: "Saydım" şarkısı demo aşamasından beri dinlettiğim kişilerden çok beğeni alan bir şarkı olduğu gibi, benim için de çok özel yeri olan bir şarkı. Sony Music'in de öncelikli olarak bu şarkıyı tercih etmesi de birleşince insanlara ilk bu şarkı ile merhaba demek istedim.



YK: Bence çok da iyi ettiniz. Diğer şarkıların hikayeleri nasıl mesela? Kısaca biraz bahseder misiniz?




Ogün Sanlısoy: Şarkıların bir özelliği de her şarkının aslında hikayesini ve kendisini anlatıyor olması, dikkatli dinleyiciler de bu hikayeleri belki de kendi hayatlarıyla özdeşleştirerek hissediyorlar diye düşünüyorum.



YK: Sizi ilk kez Pentagram'ın "Trail Blazer" albümüyle duymuştuk. Müzik maceranız nasıl başladı peki, biraz geçmişten bahseder misiniz? Mesela Pentagram öncesi neler vardı hayatınızda?



Ogün Sanlısoy: İlk seyirci karşısına çıkışım bir arkadaşımla beraber sevdiğimiz şarkıları çalarak başladı. Daha sonra bir çok grupla beraber klüplerde çaldım. Pentagram'la çalıştığım dönemlerde Gür Akad'ın kurucusu olduğu Klips grubuyla bir çok klüpte sahne alındı.



YK: İlk solo albümünüz "Korkma" hakkında neler söyleyebilirsiniz? Nasıldı sizce, umduğunuz gibi miydi, yeterince tanıtıldı mı?



Ogün Sanlısoy: Ümit Kuzer in prodüktör ve Martin Cru Spencer'in ses teknisyeni olarak yer aldığı, Virüs isimli stüdyoda kaydettiğimiz deneysel alternatif rock albümüydü. O zaman için algılanması zor gibi gözükse de, şimdi yavaş yavaş algılanan kuvvetli soundu olan bir albümdü. Bu albümün çıkması en büyük beklentimdi fakat bazı aksaklıklar nedeni ile yeterli tanıtımı yapılamadı.



YK: Bundan sonraki projeleriniz neler? Mesela en yakın konser ne zaman? İnsanlar sizi nerede izleyebilecekler?



Ogün Sanlısoy: 4 Haziran Manhattan Club - Beyoglu ve 20 Haziran Rock Istanbul Festivali ilk kesinlesen konserler. Fakat ogunsanlisoy.com'dan konser tarihleri ve benimle ilgili genis bilgilere ulasabilirsiniz.



YK: "O Gün" ile ilgili olarak beklentileriniz neler? Dinleyicilerinize neler söylemek istersiniz?



Ogün Sanlısoy: Çok titiz bir çalışma oldu. Ve Türkiye deki müzik dinleyicisinin begenecegini umdugum bir albüm oldu. Ulaşabileceğimiz en geniş kitleye bu albümü ulaştırmak hedefindeyim. Türkiye'nin her yerine giderek canlı performanslarla da bu kitleyle tanışmak şu andaki en büyük hedefimiz, gerekli organizasyon çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.



YK: Zaman ayırdığınız için tesekkür ederim, yeni albümünüzde bol şans.



GRJ :: Ogün Sanlısoy



Yasemin KANAT
21 Mayıs 2004

Yorumlar

Taze haberler