Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Gonzalo Rubalcaba - Charlie Haden @ 12. İstanbul Caz Festivali

20 Temmuz 2005 00:00
İstanbul Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda 12. İstanbul Caz Festivali kapsamında düzenlenen Gonzalo Rubalcaba, Charlie Haden konserinden bir sıkılma öyküsü.

...Aralarda "This Has Been Done Before" şeklinde bir loy loy tutturasım geliyor. Seveni de vardir mutlaka. Ama insan bir konsere gittigi zaman sesle sarmalanmak, biraz kendini unutmak ister bence...

Üçgenin neresi?

Davetiye kontenjanından şımarmış bir vaziyette konsere bir saat geç gittik. Açık hava civarında pek fazla araba yoktu; sevinerek park ettik. Kapıya vardığımız da ise halen çıt çıkmaması "bu işte bir yanlışlık var" dedirtti. Konser iptal mi oldu? bugün gunlerden ne? cuma akşamı Babylon'da tequila yi bu kadar fazla kaçırmış olamayız yahu! Nameleriyle davetli girişine seyirttik.

Açık hava dolu sayılır günlerinden birinde. Lakin toplu hipnoz semineri mi, konser mi ayırdedilemiyor. Yerimizi aramakla zaman kaybetmeyip çöküyoruz bir yere. İnanılmaz düşük bir volumle havaya girmeye çalışıyoruz. Herkes oturuyor, severmiş gibi yapıyor. Birinin ayağı koltuk aralarındaki bira kutularından birine takılıyor; diğeri kınayarak onu kesiyor. Farkında olmadığı iç sıkıntısın sorumlusunu arar gibi.

Sigara içiyorum ya, bir öksürük krizine tutulsam gecenin yıldızı olabilirim. abiler sahnede düşük volumlu, ağır tempolu ve pianississimo! takılmakta huzur buluyorlar. Arkadaşın dürbünüyle yakına giriyoruz. İlk dikkatimi çeken davulcunun kafasının iki yanındaki condenser mikrofonlar oluyor. Bu uygulamaya ilk defa şahit oluyorum. Sahneyi iyice taradığımda condenser olduğunu tahmin ettiğim bir sürü mikrofon yakalıyorum. Sanırım bu yüzden davul, piyano ve kontrabası bir üçgen oluşturacak biçimde iyice birbirinden ayırmışlar. Ücgenin en tepesinde ve dipte ise Charlie Haden bir riserda duruyor. En önde ise üflemeliler.

Mıymıntı Bandosu

Bizim ilk parça bitiyor ve oturduğumuz sıradan bir kiz kalkıyor, gidiyor. Tam önümden geçerken, duyabilecegğ bir şekilde "bence de cok sıkıcıydı" diyorum. O kız gibi tuvalete gittiğini tahmin ettiğimiz insanlar hiç bir zaman geri gelmiyor. bayık, uyuz bir caz. Aralarda "This Has Been Done Before" şeklinde bir loy loy tutturasım geliyor. Seveni de vardir mutlaka. Ama insan bir konsere gittigi zaman sesle sarmalanmak, biraz kendini unutmak ister bence. ama ne mümkün! bir davulcu davula bu kadar korkarak mı vurur? nerede iki hafta once katıldığım rumeli usülü kına gecesinde, bir ara ellerim patlayana kadar darbukayla eşlik ettiğim çingen davulcu? ve onun yarattığı coşku? ve nerede bu mıymıntı bandosu?

Neyse iki parça sonra konser bitiyor zaten. Bari kapıya çıkıp piyasa yapalım diyorum arkadaşıma. Sonra merdivenleri tırmanırken, sololar bitince alkislamasıni yeni oturtmuş, bis yaptırma sevdasındaki tipleri görünce hırsla Limonlu Bahçe'nin yolunu tutuyoruz.

Yorumlar

Taze haberler