Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Serdar Öztop @ GRJ Performans Merkezi - 18 Kasım 2006

20 Kasım 2006 00:00
GaRaJ Performans Merkezi'ndeki Serdar Öztop Elektro Gitar Atölyesi izlenimleri

Serdar Öztop, alçakgönüllü tavırları ve sempatik yaklaşımıyla bizden biri olduğunu hissettirdi ve çalışarak neler yapılabileceğinin net bir örneği olduğunu oradakilere kanıtladı düşüncesindeyim.

Mekana Bakış










Herkese selamlar,

Geçtiğimiz cumartesi günü Kadıköy'deki GaRaJ Performans Merkezi'nin ilk etkinliği gerçekleştirildi: Serdar Öztop Elektro Gitar Atölyesi. Önümüzdeki 1,5 ay için mekanın etkinlik programı da belli olmuş. Ülkemizdeki müzik camiasında isimleri her fırsatta büyük harflerle yazılan kişiler var programda. Alttaki linkten programa ulaşabilirsiniz.

http://www.garaj.org/mekan/263/garaj-performans-merkezi-kadikoy-istanbul.htm

İlk performansla ilgili derleyici bir metne geçmeden, benim de merakla gittiğim mekanla ilgili birkaç satır paylaşmak istiyorum. Kendiköşk, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadının Kurbağalıdere tarafındaki köşklerden biri. Stadın altındaki Burger King'le karşı karşıya denebilir. Kadıköy'den gelirken, derenin üzerindeki köprüyü geçer geçmez soldaki dar sokağa giriliyor. Solda Maçkolik ve Kallavi geçildikten sonra bina Pembe rengiyle kendini farkettiriyor. Demir kapının üzerindeki kırmızı tabeladan da tanımak mümkün. Aldığım bilgilere göre üst katlarda bir kişisel gelişim merkezi varmış, dans, aikido, yoga gibi eğitimler veriliyor. Bahçeye girdikten sonra göze çarpan demir ikinci bir kapı ile alt kat koridoruna geçiliyor, otomatik yanan ışıklar eşliğinde kırmızı bir kapıdan geçilip GaRaJ Stüdyoları ve Performans Merkezi'ne giriliyor.

İçerideki stüdyolarla ilgili bilgi zaten sitede mevcut. Performans Merkezi de, güzel dekore edilmiş atölye ve ufak konserler için tasarlanmış bir mekan. Aktivite olmadığında da bir kafeterya olarak hizmet veriyor. Kendine yetecek bir ses sistemi ve plazma ekranlarla donatılmış. Tespit edebildiğim kadarıyla bir projeksiyon sistemi de mevcut. Yine aldığım bilgilere göre periyodik olarak konser ve eğitim videoları gösterilecekmiş. Hatta yapılan atölye çalışmalarının kayıtları da boş zamanlarda yayınlanacakmış. O taraflarda olup boş zamanı olan müzik ve GaRaJ severler için iyi bir vakit geçirme yeri haline gelebilir yavaş yavaş.

Artık performansa geçelim.

Atölye İzlenimleri

Çalışmayı temel olarak 3 bölüme ayırabiliriz: Müzik, tanıtım ve sohbet. Serdar Öztop toplamda 3 parça çaldı. Tümü kendi bestelerinden oluşan bu parçaları CD çalardan gelen alt yapı üzerine standart olarak kullandığı ekipmanıyla gerçekleştirdi. Sahnede (GRJ'dan gördüğüm kadarıyla) yeşil odadaki Laney Gitar Amp'larını ve kendi sitesinde de detaylıca açıkladığı ekipmanını kullandı (SansAmp ve TC electronic). İki tane gitar vardı yanında: Bir tanesi bu etkinliğin de sponsoru olan Yamaha markalı ritm gitar ihtiyacı için kullandığı bir AES. Solo ihtiyaçlarında da el yapımı bir gitar kullanıyor.

Tüm malzemeleriyle ilgili geniş bilgi verdikten sonra, gitar performansında dikkat ettiği bir iki teknik konu üzerinden geçti ve soru cevap bölümüne geçildi. Gelen sorular arasnda Öztop'un müzik kariyeri, teorik eğitim - ruhun gıdası açmazı, ekipman ve gitar teknikleri ana başlıkları oluşturuyordu. "Şimdi sıra işin magazinine geldi demek ki" diyerek cevapladığı bir soruda, bundan sonra Haluk Levent'le birlikte ortak projelerde kendisini göremeyeceğimizi, ama profesyonel bir yaklaşımla birlikte çalışabileceklerini söyledi.

Serdar Öztop, alçakgönüllü tavırları ve sempatik yaklaşımıyla bizden biri olduğunu hissettirdi ve çalışarak neler yapılabileceğinin net bir örneği olduğunu oradakilere kanıtladı düşüncesindeyim. Oradakiler demişken, mekanda önemli bir kalabalık yoktu. Etkinlikten sonraki bir sohbette, "Bu işler Anadolu'da olduğunda talep çok daha fazla oluyor" dediğini duydum. Acaba bu kentin nimetlerinden tam anlamıyla yararlanamıyor muyuz?

Yorumlar

Taze haberler