Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Eylem Pelit Bas Gitar Atölyesi @ GaRaJ.org Performans Merkezi

23 Aralık 2006 00:00
20 aralık 2006 çarşamba akşamı Kendiköşk'teki GaRaJ.org Performans Merkezi'nde Senkop Müzik ve Yamaha Musical Instruments Europe desteğiyle gerçekleşen Eylem Pelit Bas Gitar Atölyesi izlenimleri

...Bas gitarın bir solo enstrüman olarak görev aldığı 4 tane parça ve tüm samimiyetiyle ...

Performans





Herkese Selamlar,

20 Aralık 2006 çarşamba cecesi yeni bir GaRaJ Atölyesinde yine performans merkezindeydik. Yollar yağmurdan tıkanmış, ama mekan hiç tahmin etmediğim bir şekilde yükünü almıştı. GaRaJ'daki haberin yorumlarında da gördüğüm kadarıyla insanlar üşenmeden şehrin uzak köşelerinden Eylem Pelit'in bas performansını dinlemeye ve sohbete katılmaya gemişlerdi.

Bas gitarın bir solo enstrüman olarak görev aldığı 4 tane parça ve tüm samimiyetiyle kendini açıp, tüm alçakgönüllü tavrını takınarak tecrübesini paylaşan bir müzisyen sohbeti dinledim geçtiğimiz çarşamba gecesi. John Patitucci signature 6 telli bir bass gitar kullanıyor. Fazlaca efekt aleti yok sahne sesinde. Tek başına olmadığı performanslarda çok daha sade çaldığını, yalnız veya küçük gruplarla çaldığı zamanlarda da müzikteki rengi artırabilmek için bazı efektler kullandığını belirtti sohbet sırasında.

Müziğe nasıl başladığından, sahnedeki hissiyatına kadar bir çok şey konuşuldu. Gelen sorular, cevaplar ve performans sonrasına taşınan samimiyet izlenmeye değerdi. Performans sonundaki sessizlik sırasında Eylem Pelit'in "Son olarak ben sorayım, kimler bas gitar çalıyor" sorusuna gelen yanıt, salondaki izleyicinin çok büyük bir kısmının el kaldırmasıydı. Sanırım GaRaJ.org bizleri bilgisayarın başından kaldırmayı başarmaya başladı. Gelen sorulardan biri Pasiflora'nın haberlerinin nereden takip edilebileceğiydi. Altta bir link örnekleyebiliriz bu durum için:
Passiflora @ GaRaJ.org

Son olarak gelen sorulardan

Şahsım adına bu işlerde emeği geçen tüm ekibe, GaRaJ.org, Kendiköşk, Senkop Müzik ve Yamaha Europe çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Ellerine sağlık, önümüzdeki iki etkinliğin izlenimlerinde görüşmek üzere. 6 Ocak'ta Volkan Öktem 19 Ocak'ta da Richi Morales ve D-She GRJ'da davul çalacaklar. Sorularımızı hazırladık, sabırsızlıkla bekliyoruz.



PS: Bu izlenim yazılarında yer alan videolar, performanslardan izlenimler aktarıp oradaki atmosferi yansıtmak için hazırlanıyor. Etkinliklerde yer alan müzikal performansların detaylarıyla ilgili bir proje başka bir iş. Umarım Bekçi'nin öyle bir projesi de vardır.

Yorumlar

Taze haberler