Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Volkan Öktem - Davul Atölyesi @ GaRaJ Performans Merkezi - Kadıköy - İstanbul

9 Ocak 2007 00:00
6 Ocak 2007 cumartesi akşamı Kendiköşk'teki GaRaJ.org Performans Merkezi'nde Senkop Müzik ve Yamaha Musical Instruments Europe desteğiyle gerçekleşen Volkan Öktem Davul Atölyesi izlenimleri

Genel olarak Volkan Öktem'in kendine güvenli ve alçakgönüllü tavrı tüm çalışmada hakimdi. Paylaştığı tecrübeleri, anıları, müzik bilgisi, hepsi oldukça tatmin edici bir performans olmasını sağladı.

Performans







Herkese Selamlar,

GaRaJ ilk dönem etkinlikleri sonuna doğru yaklaşırken geçtiğimiz cumartesi akşam üzeri Kendiköşk'teki GaRaJ Performans Merkezi'nde Volkan Öktem fırtınası esti. Ülkemizin hem stüdyolarda hem sahnelerde en çok faaliyet gösteren davulcularından birini sahnede bu kadar samimi izlemek gerçekten oldukça keyifliydi.

Sahnede, GaRaJ Stüdyoları Kırmızı Oda'da hizmet veren Yamaha Recording Custom kuruluydu. Volkan Öktem kendi zilleri ve Octopad'iyle geldi, sol ayağına da bir tane cowbell yerleştirdi. Performans boyunca oldukça fazla sayıda soru cevapladı, herkesle teker teker konuşmaya çalıştı. Bir soloyla başlayan etkinlik uzun bir soru cevap seansıyla sürdü. Daha çok Volkan Öktem'in yaşamı, davula bakış açısı, ve mesleğindeki ilerlemesini konu alan bu sohbetin ardından, bir Quartet Muartet play along'u için Öktem yeniden davulun başına oturdu.

Parça bittikten sonra davulla ilgili daha teknik soruların geldiği bir bölüm izledik. Mümkün olduğunca latin ritmleri, fırça teknikleri, paradidle'lar, single - double stroke'larla neler yapılabileceğine örnekler gösteren Volkan Öktem, performansı son bir play along'la bitirdi. İki saati aşan atölye çalışmasının sonunda imza, fotoğraf ve ikili sohbetler yer aldı.

Genel olarak Volkan Öktem'in kendine güvenli ve alçakgönüllü tavrı tüm çalışmada hakimdi. Paylaştığı tecrübeleri, anıları, müzik bilgisi, hepsi oldukça tatmin edici bir performans olmasını sağladı. Bunların yanında, GaRaJ Performans merkezi de her geçen gün gelişiyor gibi geldi bana. Alen Konakoğlu atölyesinde eksikliği hissedilen video kameralar tamamlanmıştı. Müzisyenin 3 farklı açıdan görüntüleri mekandaki plazmalara ve projeksiyona yansıtılmıştı. Böylece mekanın her iki bölümünden de performansın tüm detaylarını izlemek mümkün oluyordu. Volkan Öktem sahneye gelmeden önce de GaRaJ'da daha önce yapılan atölyelerin sitede izlediğimiz videoları gösterildi. Yetkililerden edindiğim bilgiye göre bu videoların tümünü içeren daha uzunca bir versiyonuyla ilgili bir çalışma yapılıyormuş. 19 Ocak'taki Richie Morales atölyesinden sonra da Performans Merkezi etkinlikleri sürecekmiş. Bir takım sürprizler olduğuyla ilgili duyumlar aldım, ama tek bir detay söylemediler.

Son olarak geçtiğimiz cumartesi'den aklımda kalan en önemli replik, Volkan Öktem'in "Ne zaman, ben artık oldum dediniz?" sorusuna verdiği cevaptı. Önce "Herhalde öldüğüm zaman olacak" dedi, ardından da "Müzisyen için mutlu son yoktur!" gibi bir süsleme yaptı fikrine...

Yorumlar

Taze haberler