Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Richie Morales & D-She @ GaRaJ Performans Merkezi - Kadıköy - İstanbul

25 Ocak 2007 00:00
19 Ocak 2007 Cuma günü Kendiköşk'teki GaRaJ.org Performans Merkezi'nde Senkop Müzik ve Yamaha Musical Instruments Europe desteğiyle gerçekleşen Richie Morales Davul Atölyesi ve D-she davul gösterisi izlenimleri.

...beğeniyle karşılanan performansın ardından Richie Morales'in sahne düzenine geçildi. Yarım saatlik bir aradan sonra performansına bir soloyla başlayan Morales...

Hazırlıklar







Herkese Selamlar,

Geçtiğimiz Cuma günü GaRaJ Performans Merkezi güne her zamankinden biraz erken başladı. Bekçi'nin ricası üzerine, çok da severek ve isteyerek Richie Morales'le ilgilenme görevini üstlendim. Sabahtan standart işlerimi hallettikten sonra, müzik tarihindeki çok önemli isimlerin kayıtlarında bulunmuş, birlikte turnelerde bulunmuş dünyaca ünlü bir davulcuyu otelinden aldım, ve KendiKöşk'teki GaRaJ stüdyolarına getirdim. Önce stüdyodaki yetkililerle birlikte etrafı gezdik, mekanı çok beğendiğini ve bir prova stüdyosundan beklenenin üstünde özelliklere sahip olduğunu duymak, hem de bunu New York'tan gelen uluslararası üne sahip bir müzisyenden duymak koltuklarımı kabarttı açıkçası. GaRaJ ve KendiKöşk ekibi adına gurur duyduğuu belirtmeliyim.

Mekana geldiğimizde kırmızı odadaki Yamaha Recording Custom sahnedeydi. Bir tane de vişne renginde Yamaha Oak Custom kuruluydu. Sahne D-She'nin setup'ına göre kurulmuş, davula mikrofonlar takılıyordu. Morales bir şeyler içip maillerini kontrol edene kadar D-She üyeleri Gökçe ve İlke de mekana geldiler. Birlikte çalıştıkları Okan Duman da yanlarındaydı. D-She'nin tüm enerjisi birlikte ilk performanslarını yaşayacak olmanın heyecanıyla da birleştiğinde soundcheck sırasında ortaya nasıl güzel bir şeyin çıkacak olduğunun ilk sinyallerini veriyordu. İki davulun tonlanması ve seviye ayarları bittikten sonra Richie Morales'in soundcheck'ine geçildi. GaRaJ'daki davulun ride ve bir crash'ini değiştirdi, ek olarak Hi-Hat'in soluna da bir crash daha ekledi. Biraz sesi duyduktan sonra sesin bu kadar yüksek olması mı gerekiyor diye sordu, "As you wish!" cevabını aldıktan sonra bütün mikrofonları sonuna kadar kıstırdı ve "Sadece dengeyi sağlamak için gerekenleri mümkün olduğu kadar az açın, bu davulun kendi tonu çok iyidir" şeklinde bir istekte bulundu. Tüm performansı boyunca da sadece kendi tuşesiyle çaldı.

Soundcheck'ten sonra KendiKöşk ekibiyle bir öğlen yemeği yenildi, Senkop Müzik'ten Ünsal Dinçer'in de katıldığı yemekte sohbet Türk müziği ve gelenkleri üzerineydi daha çok. Richie Morales İstanbul'a bundan 20 sene önce Spyro Gyro ile gelmiş. Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda bir konser vermişler. O günden bu yana şehirdeki değişim de sohbetin önemli konukalarından biriydi.

Performans







Saat 17:30 civarında D-she'nin gösterisi başladı. Bir tane altyapıyla bir tane de solo olmak üzere 15 dakika civarında süren iki parçalık bir çift davul performansı gerçekleştirdiler. Uyum ve müzikalite açısından mükemmele yakındılar. Orada bulunanlar tarafından da beğeniyle karşılanan performansın ardından Richie Morales'in sahne düzenine geçildi. Yarım saatlik bir aradan sonra performansına bir soloyla başlayan Morales, tecrübeli eğitmen kişiliğini net olarak ortaya koyan çalışmalarla 1,5 saatlik öğretici ve eğlenceli bir gösteri sundu.

Farklı teknikler ve müzik tarzlarında parçalarla sonlandırdığı programda kendisine bas gitarda Nurhat Şensesli eşlik etti. Mekandaki bas gitar meraklıları için ayrıca ilgi çeken bu önemli gitaristimiz, Richie Morales tarafından da "National Legend" şeklinde tanımlandı. Performanstan 2 saat önce tanışan ikili GaRaJ Stüdyoları'ndaki sarı odada yaptıkları kısa bir provadan sonra, 7/8'lik Türk ritmleri değişik funk groove'ları ve Spyro Gyro'dan Para Ti Latino'yu çaldı. Müziğin evrenselliğini kanıtlayan bu birliktelik konusunda yorum yaparken Morales aksak Türk ritmleri ve batı müziği karşılaştırmalarını da çok güzel örneklerle verdi.

Sonuç olarak, GaRaJ.org'un Performans Merkezi'nde düzenlediği ilk dönem etkinlikleri fikrimce oldukça başarılı, ve faydalı geçti. Kendi adıma, türlü enstrümanları layıkıyla çalarak, müziğin farklı noktalarında yer alan yerli yabancı müzisyenleri bizlerle buluşturan GaRaJ Ekibi, KendiKöşk, Senkop Müzik ve Yamaha'ya çok teşekkür ederim.

Yorumlar

Taze haberler