Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Jordan Rudess ile Temmuz 2009 konserinden önce tadımlık Dream Theater

2 Temmuz 2009 00:00
Dream Theater ile Temmuz 2009 İstanbul konseri öncesi, grubun klavyecisi Jordan Rudess ile, sadece GaRaJ.org için yapılmış bir röportaj.

Dream Theater’ın Avrupa Turnesi oldukça renkli. Turne 6 Haziran’da İsveç, Sölversborg’daki rock festivaliyle başladı. Turnenin 4 Temmuz’daki ayağı ise İstanbul, Maçka Küçükçiftlik park. Bu, grubun Türkiye’deki 3. konserleri. Yeni albümleri, müzik altyapıl

Albümler Üzerinden Sohbet

Dream Theater'ın Avrupa Turnesi oldukça renkli. Turne 6 Haziran’da İsveç, Sölversborg’daki rock festivaliyle başladı. Turnenin 4 Temmuz’daki ayağı ise İstanbul, Maçka Küçükçiftlik park. Bu, grubun Türkiye’deki 3. konserleri. Yeni albümleri, müzik altyapıları ve de hayranlarının diğer merak ettiklerini grubun 1999’dan beri klavyecisi olan Jordan Rudess cevapladı.

GaRaJ: Hayranlarınızın bazıları Octavarium albümünden itibaren heavy metal’e doğru kaydığınızı ve de özellikle son albümünüzle beraber progresif öğelerin giderek azaldığını düşünüyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? (Ve eğer böyle bir geçiş varsa nedeni nedir? )



J.R.: Bence bütün albümleri fazlasıyla heavy metal içeriyor, Octavarium bile heavy metal sound’uyla yüklü. Aynı zamanda BC&SL’ in de bolca progresif öğe içerdiğini düşünüyorum. Grubun karışık tarzını değiştirmek için verilmiş bilinçli bir karar yok.



GaRaJ: “Scenes from a memory” albümü kimileri tarafından en kişisel albümünüz olarak görülüyor. Birbiriyle bağlantılı olan bu şarkıların yaratım süreci grup arkadaşlarınızı da oldukça etkilemiş olmalı. Bu şarkılara ilham veren ne oldu?



J.R.: Bu şarkıların bir kısmı ben gruba katılmadan önce ortaya çıkmıştı. Bir kısmının bestelenmesine ben de yardımcı oldum. Grup için büyülü bir dönemdi. Ben yeni katılmıştım, onlar da yeni bir üyenin varlığından dolayı heyecanlıydılar. Sanırım büyünün bir kısmı buradan kaynaklanıyordu!



GaRaJ: Hollow Years gibi şarkılar size progresif türün dışından da hayranlar kazandırdı. Diğer yaratımlarınıza kıyasla sizin gözünüzdeki yeri nedir?



J.R.: Onu çalmaya bayılıyoruz! Adeta akan, melodik şarkıları hepimiz çok seviyoruz!

En Çok Etkileyen "Türk Seyircisi"

GaRaJ: Diğer ülkelere ait müziklerin etnik öğelerinden etkilendiğiniz oluyor mu? Eğer etkileniyorsanız, hangi kültürlerden? Türk müziğini hiç bu bağlamda değerlendirdiniz mi?



J.R.: Etnik müziklere bayılıyoruz ve etrafımızdaki sesleri emiyoruz diyebilirim. Özel olarak Türk müziğini incelemedim. En iyi örneklerini duymayı çok isterim!
GaRaJ: Bütün dünya turneleriniz içerisinde, sizi en çok etkileyen seyirciyi nasıl tanımlarsınız?



J.R.: Türk seyircisi.



GaRaJ: Grup olarak birlikte müzik dışında bir şeyler yapıyor musunuz?



J.R.: Seyahat ediyoruz.



GaRaJ: Hayranlarınızdan duymak isteyip de duymadığınız bir şeyler var mı?




J.R.: Pek sayılmaz.



GaRaJ: En çok saygı duyduğunuz ve/veya dinlemekten keyif aldığınız müzisyenler kimler?



J.R.: Murcof- Autechre- Aphex Twin- Steven Wilson- Super Furry Animals - Sigur Ros, Coldplay’I ve de daha pek çoklarını seviyorum.



Jordan Rudess sonlara doğru cevaplarını kısa tuttuysa da oldukça samimi yanıtlar verdi. 1956 doğumlu Rudess'in dinleyip etkilendiği grupların fazla eski olmaması da ayrıca dikkatimizi çekti...

Multimedya











Yorumlar

Taze haberler