Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Dream Theater Temmuz 2009 Konser Sonrası

6 Temmuz 2009 00:00
"..Ama içeri girdikten sonra,kendimi evimde hissettim. Rock Fm’in kurduğu playstation guitar hero (o ünlü oyun gitarıyla beraber) beraber cümleten eğlendik.."

"..Ama içeri girdikten sonra,kendimi evimde hissettim. Rock Fm’in kurduğu playstation guitar hero (o ünlü oyun gitarıyla beraber) beraber cümleten eğlendik.."

Temmuz 2009 Konser Sonrası





Uzun zamandır bir rock konserinde gördüğüm en büyük kuyruktu; Maçka’dan itibaren rahat bir iki durak boyunca uzandığını söyleyebilirim. Ayrıca 18.00’de açılacak kapının 20.00’de daha açılmamış olması hayranları fazlasıyla sinir etti. Ama içeri girdikten sonra,kendimi evimde hissettim. Rock Fm’in kurduğu playstation guitar hero (o ünlü oyun gitarıyla beraber) beraber cümleten eğlendik.



Ön grup Cynic iyi bir performans göstermekle beraber acaba konserdeki herkesi mutlu etti mi diye düşünüyorum. Death metal ve progresif metali harmanlayan,ara sıra brutal’e kayan vokalleriyle geceye başlangıç yaptıran ve de iki gitaristin “headless” gitarlarda döktürdüğü grup iyi bir ön hazırlık oldu diyebilirim. Ancak her ne kadar zaman zaman bizlerle iletişim kurdularsa da,racon gereği olsa gerek, kendi aralarında ve enstürmanlarıyla aşk yaşadı grup. Ne de olsa iyice coşturmak, “headliner”’ın işi...



Dream Theater



%95’in çeşitli Dream Theater T-shirtleri ile katıldığı,araya KISS ve AC-DC gibi progresif olmayan abilerimizin hayranlarının da karıştığı kalabalık grup geç de olsa muradına erdi. Solist James LaBrie bir iki şarkıdan sonra zaten çoktan aşka gelmiş topluluğu “Are you with us?” naralarıyla daha da coşturdu. Klasiklerin ve de son albüm Black Clouds and Silver Linings’den parçaların karışık çalındığı konser iyi bir rock/metal konserinde olması gerektiği gibi tek kelimeyle büyülüydü. Performans, sahne, ışıklar,ses iyiydi. Jordan Rudess’in döner standı sayesinde klavyesiyle kafasına göre takılıp sürekli yön değiştirmesi de ayrı bir eğlenceli durumdu. Sahnede bu kadar hareket eden tek klavyeci olsa gerek...



Jordan Rudess’le yaptığımız röpartajda kendisi heavy metal ve progresif öğelerin Dream Theater müziğinde hep iç içe olduğunu söylemişti.Konser bu karışımın iyi bir örneğiydi. Ayrıca çalmaktan çok hoşlandıklarını belirttiği Hollow Years da unutulmadı.



Geri gelmelerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yorumlar

Taze haberler