Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Kırmızı'dan Acil Yardım Hattına Destek Var

5 Aralık 2012 19:19
Kırmızı grubu, Araf isimli şarkısını Türkiye’deki milyonlarca şiddet mağduru kadına adadı. Grup, şarkıyı Aile İçi Şiddet Yardım Hattı’nın 100 SMS kampanyasına armağan etti.

Kırmızı Grubu
Türkiye’nin ilk kadın Rock gruplarından biri olan Kırmızı, kendi adını taşıyan ilk Single'ını 2010 yılında yayımlarken, ilk albümleri 'İsyan'ıysa, 2011 yalında piyasaya sürdüler. İdil Çağatay (vokal, gitar), Aslı Polat (davul), Ecem Otgucuoğlu (bas gitar), Fulya Akgün'den (gitar) oluşan Kırmızı, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kampanyaya dikkat çekmek için Araf şarkısını seslendirdi. Araf’ın söz ve müziği grubun vokali İdil Çağatay’a ait.

100 Bin SMS Kampanyası
Kadına yönelik şiddette dünya ikincisi, kadın-erkek eşitliği sıralamasında ise 134 ülke arasında 129'uncu sırada bulunan Türkiye’de, 2007'den bu yana 7 gün 24 saat nöbette olan Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı, şimdi şiddete karşı duran 100 bin kişi arıyor.

Kurulduğundan bu yana geçen beş yılda 30 bine yakın şiddet mağdurunun umudu olan, 13 bin kadına psikolojik, hukuksal destek verip acil vakalara sığınma olanağı sağlayan Acil Yardım Hattı, bu toplumsal sorumluluğu paylaşmak için duyarlı olan herkesi “AIS” yazıp 6643’e 5TL'lik bir SMS yollamaya çağırıyor.

Kırmızı - Araf‘ı (Aile İçi Şiddete Son için Destek Şarkısı) buradan dinleyebilirsiniz.


Yazar: Onur Narinoğlu

Yorumlar

Taze haberler