Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Onor Bumbum'dan Yeni Şarkı 'Deniz Bizi Temizlesin'

11 Aralık 2012 13:17
Onor Bumbum, Türkiye de elektronik müzik denilince akla gelen ilk isimlerden. Uluslararası arenada bir çok başarıya sahip sanatçı, henüz ülkemizde yeteri kadar yaygınlaşmamış bir müzik türünü icra etmekle kalmayıp, müzik sektörünün hali hazırda ilerleyiş tarzının değişmesi konusunda da önemli adımlar atıyor. Konuyu daha derinden açmak gerekirse sanatçının kendi ağzından Türkiye’de müzik Gerçekten Bağımsızlaşabilir! yazısını okuyabilirsiniz.

Sanatçının biyografisi;
Modern zaman aşk hikayelerini Onor Bumbum’dan dinleyin…

“Diyorum ki” ismiyle piyasaya çıkan Onor Bumbum albümü, modern zaman aşk hikayelerini anlatan downtempo şarkılardan oluşuyor. Albüm ismi “Diyorum ki” çünkü Onur, şarkılarının tümünü ikinci tekil şahıslara, yani doğrudan dinleyenin kulağına söylüyor…

Sanatçının 7 yıldır biriktirdiği şarkılarını bir araya getirdiği albümünde, bütün söz ve müzikleri kendisine ait olan 10 şarkı yer alıyor.

Genç neslin elektronik müzik cambazları arasında gösterilen Onur, albümünde kendi icadı olan yazılım ve enstrümanları da kullanarak yaptığı işi kendi adına paha biçilemez bir hale getirdiğini dile getiriyor.

2005 yılında Nokia Süper Sound yarışmasında finale kalan, 2006 yılında bir çok ünlü müzisyenin kariyerlerinin başlangıç noktası olarak gördüğü Tuborg Roxy Müzik yarışmasında ‘JüriÖzel Ödülü’ alan Onor Bumbum, 2010 yılında ise Red Bull Müzik Academy’de ülkemizi o yıl temsil eden tek Türk olarak Londra’ya gitti. 2010 yazında da dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olarak görülen Barcelona Sonar Müzik Festivali’nde ülkemizi temsil etti.

‘Mastering’i Babajim Stüdyolarında yapılan albümün canlı kayıtlarında, müzisyen arkadaşlarından Duygu Demir çello, Fehmi Alatan trompet ve Murat Kirkit de gitar çalarak ustalıklarını sergilediler.

Canlı performanslarında gitarda Murat Kirkit, trompet ve klavyelerde Fehmi Alatan ve davulda da Osman Konuray ile birlikte çalan Onor Bumbum en son konserini Efes Pilsen One Love Festival 2011′de alternatif sahne ‘headliner’i olarak verdi.


Sanatçının iTunes uygulamasına adresindenulaşılabilir.

Sanatçının 9 Aralık günü twitter hesabı ile dinleyenlerine sunduğu bu güzel klibin yönetmenliğini, kendisi ve Damla Ilıcak üstleniyor.

Klibe aşağıdaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


Kaynaklar:
http://onorbumbum.com/wp/
https://twitter.com/onorbumbum

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler