Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Dave Grohl, Sound City Belgeseli Ön İnceleme

11 Aralık 2012 20:20
Dave Grohl, 2013 yılı Şubat ayında vizyona girecek Sound City belgeselinin fragmanını yayımladı.

Teknolojik gelişmeler nedeniyle yok olan müzik sektörünü temsilen seçilen Sound City, 1970 yılından beri Nirvana, Pat Benatar, Red Hot Chili Peppers, Neil Young, Guns N Roses, Rat, Metallica gibi gruplara ev sahipliği yapmış bir stüdyonun adı. Los Angeles, Kaliforniya'da bulunan mekan, klasik denilen stüdyo dizaynlarının oluşmasına sebebiyet vermiş bir ev aslında. Giriş sırasında sizi duvara asılı plaklarla karşılayan, biraz izbe, karanlık yapısı ve dönemine göre devrim niteliğinde ses kalitesi sağlayan mekanik kurgusuyla, Rock and Roll tarihinin en önemli mekanlarından.

Sizlerinde bildiği gibi dijital kayıt dönemi ile gelen yenilikler reddedilemez boyutlarda. Hatta bu sayede çoğu müzisyenin artık antrenman yapması bile gerekmiyor. Mevcut teknoloji sizin kayıt sırasında yaptığınız hataları giderip, kusursuz şekilde sunma kapasitesinde. Fakat dijital kayıtların getirileri kadar götürdükleri de var. Herkesin dilinde olan 'eskinin kalitesinde müzik' lafının çıkış noktası da biraz bu değil mi ?

Mevcut teknolojik stüdyolar, Internet satış organları ve farklı formatlarla yayınlanan müzik, bir çok eskimiş sıfatlı sektörü de yanında getirdi. Örnek vermek gerekirse, kitapçılar, müzik marketler ve Sound City.

Dave Grohl'un yönetiminde vizyona girecek Sound City, 1 Şubat 2013 Tarihinde izleyicilerle buluşacak.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler