Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Müzik Ruhun Gıdasıysa Bu Tabut C Vitaminidir

13 Aralık 2012 11:57
"Ölümden sonra bile müziksiz kalamam" diyenler ve yaşantısı boyunca kullanmayacağı 30.000 doları olanlar için ideal bir tabut geliştirildi. CataCombo firması, içerisinde dahili ses sistemi olan tabut icat etti. Ne kadar da iç açıcı bir haber değil mi?

CataCoffin adlı tabutun -isim bile vermişler- içerisinde iki adet ön hoparlör, bir adet 4 inçlik bass sürücüsü ve bir adet de 8 inçlik Subwoofer yer alıyor. 4ohm'luk emperdans değerine sahip sağ ve sol hoparlörlerin 22HZ ila 20kHZ arasında frekans aralığı var.

Tabutu bu kadar pahalı yapan faktör yalnızca içerisindeki ses sistemi elbette. Firma, "böyle tabutta yatan birinin mezar taşı da teknolojik olmalı" demiş olsa gerek, CataTomb isimli bir de özel mezar taşı sunuyorlar. CataTomb adlı mezar taşında, tabuttaki müziği kontrol etmeyi sağlayan bir sistem yer alıyor. Bunun için mezar taşının üstünde 7 inçlik bir TFT ekran, 2,5GHz'lik Intel Core işlemci, 4GB'lık 1.600MHz HDD sabit disk ve 4G kablosuz bağlantı desteği yer alıyor.

Ölenin yakınları tabutta çalan müziği değiştirmek için her seferinde mezar başına gitmesin diye bir de uygulama geliştirilmiş -ne kadar düşünceli-. CataPlay adlı uygulamayla, çalan müzikler bilgisayar başından belirlenebiliyor.

30.000 dolar değerindeki tabutla ilgili resmi siteye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ilgili bir videoyu aşağıdaki bağlantıdan seyredebilirsiniz. İyi seyirler derdim ama bunun neresi iyi tam olarak bilemedim. İçim karardı şu haberi yazarken.



Yazar: Hakan Sülün

Yorumlar

Taze haberler