Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Jim Dunlop Big Stubby: Trum trum trum..

14 Aralık 2012 03:58

Pena dediğin nedir ki, kullanmadığım banka kartlarından pena yapardık pena bulamayınca ta ki ilk yarim olan Jim Dunlop Jazz III ile karşılaşana kadar.

asdasdasd

  O dönem Thrash metal çalardım ve Jazz III ün gayet  uyumlu olduğunu düşünüyordum. Standart penadan daha  küçük ama üstü pütürlü plastik bir penadır. Kalınlığı üzerinde  yazmasa da 1.38mm dir. John Petrucci‘ninde kullandığı bu  minik sevimli nesne artık üretimden kalkmış bir durumda ya  da nadir olarak bulunabiliyor bazen. Ben Jazz II bulmuştum  bi tane ama pek sevemedim onu da. Sonuç olarak solo  çalmak için ve adı üstünde jazz için oldukça ideal bir penadır.

Daha sonra uzunca bir süre yine Jim Dunlop’tan Tortex kullandım. adasdasdasdasd Tortex çok çeşitli kalınlıkta modellere sahip üzerinde kaplumbağa resmi olan “bildiğin pena” şeklinde standart bir pena modeli. Klasik bir “çalgıcı” hissiyatı veren bir rahatlığa ve tutuşa sahip. Üzerinde tutmayı kolaylaştırıcı her hangi bir özellik yok. Fakat kullanıcıları listesinde Dave Mustaine, Slash, Kurt Cobain, Dave Matthews, Jerry Cantrell, Tommy Iommi gibi efsane gitaristler var.

En nihayetinde ise Tortex gibi efsane bir penayı gölgede bırakacak bir keşif yaptım. İlk görüşte bir bass penası gibi görünse de Jim Dunlop Big Stubby elektro gitar için de mükemmel bir seçim. Ortası çukur şeklinde ve pütürlü bir yüzeyi var ki bu sayede pena kontrolünü maksimum seviyeye çıkarıyor. Ayrıca onu diğer penalardan ayıran en büyük özelliği de standart plastikten değil plexi-glass benzeri bir malzemeden imal edilmiş olmasıdır.* Bu sayede hem pena çabuk bir şekilde eriyip bitmiyor hemde teller üzerinde oldukça net bir ses çıkarmanızı sağlıyor. Bu penanın bir güzelliği de şudur ki ucuna doğru eğimli bir yapısı var bu sayede hızlı çalmak ve benim için en önemlisi tremolo pickingi maksimum seviyeye çıkartmak oldukça kolaylaşıyor. Sanki uzman mühendisler tarafından tasarlanmış bir penaya benziyor.

Bu penanın asıl özelliği kalın ve geniş olmasıdır; 1.0mm, 2.0mm ve 3.0mm olarak 3 farklı kalınlıkta opsiyonları var fakat bu durum sizi çekindirmesin zira pena kalınlaştıkça hakimiyet artar..! Ben 2.0mm’lik olanı kullanıyorum. Geçen sene denemek için alıp kaybetmiştim 1 ay önce evde bi köşede tesadüfen bulup kullanmaya başladım ve yıllar sonra yeniden bir penaya vuruldum. Kaybolmasın diye günün her saati yanımda taşıyorum. Müzik dükkanlarına gidip bulamayacağım diye korkuğum için yenisini de alamıyorum ama bi yerde görürsem 1 tomar alıp fakir fukaraya dağıtacağım. Tekrar görüşmek üzere.

asdasdasdasdasdasd

*Jim Dunlop sanırım orjinal Big Stubby’nin üretimini durdurup yine Big Stubby adı altında plastik pena üretmeye başlamış. Şiddetle kınıyoruz.

Yorumlar

Taze haberler