Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ozan Musluoğlu'ndan Yeni Albüm

14 Aralık 2012 21:22
Kontrbasın parlayan yıldızı Ozan Musluoğlu’nun, piyanist arkadaşlarını topladığı 'My Best Friends Are Pianists', müzik marketlerdeki yerini aldı.

Musluoğlu, 12 piyanist arkadaşı ve davulda Ferit Odman’ın eşliğiyle, triolar halinde efsane kontrbasçı Ray Brown'ın 'My Best Friends' serisinden etkilenerek hazırladığı parçaları yorumluyor. Albümde Musluoğlu’na; Kerem Görsev, Selen Gülün, Tuluğ Tırpan, Çağrı Sertel gibi piyanistler eşlik ediyor.

Ozan Musluoğlu Kimdir?
2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nü tam burslu olarak kazandı ve 2001 yılında ilk kontrbas eğitimine Volkan Hürsever, James Lewis ve Kürşat And nezaretinde devam etti. Kerem Görsev, Vanessa Rubin, Danny Grisset, Dena Derose, Allan Harris, Tuna Ötenel, Imer Demirer, Donovan Mixon ve Neşet Ruacan ile çeşitli performanslarda aynı sahneyi paylaştı. Marc Johnson, David Friesen, Dominique Lemerle ve Robert Balzar gibi çok ünlü basçılarla Workshop'lar yaptı. Yurt içi ve yurt dışında katıldığı Jam Session'larda (birkaç müzisyenin bir araya gelerek doğaçlama çalması) Marcus Miller, Roy Hargroove, Willy Jones, Eric Reed, Erik Smith, Katy Roberts, Leslie Harrison, Saskia Laroo and Bernard Maury gibi önemli müzisyenlerle beraber çalma fırsatı yakaladı.

2003-2008 yılları arası Athena gurubuyla yurt içi ve yurt dışında albüm, turne ve konserler yaptı, grubun üyesi olarak 2004 yılında Eurovision şarkı yarışmasında ülkeyi temsil edip 4.lük aldı.

2009 yılında piyanoda Ülkem Özsezen, saksafonda Engin Recepoğulları ve davulda Ferit Odman’dan oluşan kendi kuartetini oluşturdu ve bestelerini 'Coincidence' adını verdiği ilk solo albümünü Rec Jazz etikeli ile piyasaya sürdü.

Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ozan Musluoğlu yine kendi bestelerinden oluşan ikinci albümünün kayıtlarını Şubat 2009’da bitirdi. 2011 Mayıs ayında Equinox Music etiketiyle raflarda yerini alan '40th day' albümünde yer alan sanatçılar arasında beş yıl üst üste Down Beat dergisinde yılın trompetçisi seçilen Jeremy Pelt, tenor saksafonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green yer alıyor.

Ozan Musluoğlu çalışmalarına Neşet Ruacan’ın şefliğini yaptığı TRT caz orkestrasının kontrbas sanatçısı olarak devam ediyor. Aynı zamanda her Pazartesi akşamı saat 23:00’de TRT Radyo 3’te yayımlanan 'Caz Saati' isimli programı da hazırlayıp sunuyor.

Yazar: Onur Narinoğlu

Yorumlar

Taze haberler