Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

Röportaj: Asfalt Dünya

18 Aralık 2012 12:11
GaRaJ ailesi olarak Türkiye’nin önemli gruplarından Asfalt Dünya’yla röportaj gerçekleştirdik. Yakın zamanda 'Büyük Yollar' albümünü çıkaran grupla, yeni albüm hakkında konuştuk.

GaRaJ - 'Büyük Yollar' albümünün kayıt aşamaları ne kadar sürdü? Kayıtlar nerede yapıldı?

Asfalt Dünya - Kayıtlar yaklaşık 6 ay sürdü. Davul ve gitar kayıtları 'Babajim' stüdyosunda, vokal, bas ve diğer kayıtlar da 'Doruk Müzik' stüdyosunda yapıldı.

GaRaJ - Albümün ilk klibini Tanımadan Önce şarkısı için çektiniz. Klibi bu şarkıya çekmeye nasıl karar verdiniz?

Asfalt Dünya - Tanımadan Önce klip çekmek istediğimiz şarkıların önde gelenlerinden biriydi. Dinleyiciyle kolay iletişime geçeceğini düşündüğümüz için ona karar verdik. Zor bir karar oldu çünkü klip adayı şarkımız çok bu albümde.

GaRaJ - Tanımadan Önce klibinden biraz bahsedebilir misiniz? Hikaye, yapım, yönetmen...

Asfalt Dünya - Klibimizi İmre Haydaroğlu çekti. Çok hikaye odaklı yapmak istemedik. Daha çok performans ağırlıklı... Terk edilmiş, anıların olduğu bir evde geçiyor.

GaRaJ - Albüm çıkalı kısa bir süre oldu. Peki, aldığınız ilk tepkiler nasıl?

Asfalt Dünya - Bize yansıyan tepkiler çok olumlu. Her yorum yapan kişi farklı bir şarkıya kilitleniyor. Herkesin şarkısı farklı. Bu da güzel bir iş çıkardığımızı gösteriyor bize.

GaRaJ - 'Ormanlar Kralı' albümünüzü 2007 yılında yayımlamıştınız. Üzerinden 5 yıl geçti ve bu müzik sektörü için uzun bir süre sayılabilir. Yeni albümün gecikmesinin ya da 2012 yılında çıkmasının sebebi nedir?

Asfalt Dünya - İlk albüme 5 adet klip çektik ve albümün yaşam süreci biraz uzun sürdü. Bu albüm için çok titiz çalıştık. Asıl uzamasının sebebi bu. Şarkıların birden fazla versiyonlarını yaptık ve neredeyse her saniyesi için uzun mesailer harcadık. Kayıt ve Miks aşamaları da normalden uzun sürdü. Dinlemek isteyeceğimiz bir tını yakalamak istedik.

GaRaJ - 'Büyük Yollar' albümünün lansman konserini Salon İKSV’de verdiniz. Lansman sizin için nasıl geçti? Eski şarkılarınızınla olduğu gibi yeni şarkılarınızla da seyirciyle elektriği yakalayabildiniz mi?

Asfalt Dünya - Konserden sonra herkes farklı bir şarkı için "işte benim şarkım" dedi. Bu çok güzel bir his ve yeni şarkıların nasıl bir etki yarattığını gösteriyor. Konserler için çok hazırlandık. Lansman konseri de bu yüzden daha bir heyecan doluydu bizim için.

GaRaJ - Yeni klip için bir şarkı ve tarih belirleyebilidiniz mi? Ya da yeni klip çekmeyi düşünüyor musunuz?

Asfalt Dünya - Yeni klip çekmek istiyoruz. Şarkı ismi konusunda pazarlıklarımız devam ediyor. :) Ama bunun için biraz daha zaman var.

GaRaJ - İlk albümden bu yana bazı grup elemanlarının değişimi müziğinizi nasıl etkiledi?

Asfalt Dünya - Asfalt Dünya tam bir grup müziği yapıyor. O yüzden grupta olan herkesin birebir etkisi var. Ama hamur aynı olduğu için ana çizgisi de değişmiyor. Grupta herkes sözlerin verdiği duyguyu çok iyi hissediyor ve oldukça uyumlu bir sonuca ulaşabiliyoruz.

GaRaJ - Sizler ne tür müzikler dinliyorsunuz? Genelde yaptığınız müziğe yakın şeyler mi? Yoksa caz, Blues veya halk müziklerinden de beslendiğiniz oluyor mu? Aslında bu soru biraz da müzikal olarak neyle beslendiğinizle alakalı.

Asfalt Dünya - Bizi ortak noktada buluşturan müzik tabii ki Rock. Tek tek ele alırsak, her tür müziğin bazı temsilcilerini dinliyoruz ama müzisyenliğimizi ve şarkılarımızı besleyen ana akım her zaman Rock müzik.

GaRaJ - İnteraktif bir Internet siteniz var. Kişisel olarak sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz? Dinleyicilerinizle diyalog halinde misiniz? Yoksa bunu biraz daha grup üzerinden mi yürütmeye çalışıyorsunuz?

Asfalt Dünya - Dinleyicilerimizle diyalog halindeyiz. Grup olarak da sosyal medyayı etkin kullanıyoruz. Internet sitemiz de sosyal medya ile entegre çalışıyor ve Asfalt Dünya ile ilgili tüm yazılanlar Internet sitemizden de takip edilebiliyor, paylaşılabiliyor.

GaRaJ - Teşekkürler... Yeni albümle birlikte başarılar diliyoruz.

Asfalt Dünya - Biz de çok teşekkür ederiz.

Yorumlar

Taze haberler