Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Nereye Kadar..?

24 Kasım 2004 00:00

Türkiye'de müzik dünyasının durumu ile ilgili, grubun gitaristi Volkan, şunları söyledi:

Samsun'da, Türkiye'de yapılan, küçük ya da büyük, tüm yerel kaynaklı müzik organizasyonlarında olduğu gibi, iş ciddi yapılmıyor, aslında tüm Dünya'da müzik, büyük bir bozguna doğru gidiyor.
Türkiye'de, bu festival, konser türü olayları düzenleme sorumluluğu verilen
ya da, bu sorumluluğu kendinde hisseden kişiler bu işi bilmiyor. Kendini, her ne kadar işten
anlamasalar da, organizasyon yapmak için yaratılmış hisseden bu insanların eline bırakılan olaylar, kendini göstermek isteyen, yetenekli elemanlardan oluşan müzik gruplarının hevesinin kırılmasına, müzikal anlamda gelişememesine neden oluyor.
Bu olumsuz etkilerin oluşmasını tetikleyen bir diğer olay ise, para ve prestij için çalmaya çalışan ve kesinlikle yeteneksizin önde gideni olan elemanlardan kurulu, organizatörler ile karşılıklı el ayak öpmeye dayanan çıkar ilişkisinin bulunduğu grupların el üstünde tutulması.

Bize gelince, Maxtetra, bugüne kadar hiçbir konserinden para veya başka bir şey elde etmedi, bu işi sevdiği için yaptı.
Maxtetra işini hala çok seviyor. Bu sebeple de, eskiden olduğu gibi "bozuk" gördüğü organizasyonlar da dahil hiçbir ciddiyetsiz olaya katılmayacak, bunu değerlendirirken de işi daha sıkı tutacak. Bu organizasyonlardan da ,eğer şartlar el verirse, hak ettiğini kazanacak; SADECE HAK ETTİĞİNİ.
Umarım "müzisyen" sıfatını taşımayı hak etmeyen insanlar en kısa zamanda gerçek müzisyenler tarafından sindirilebilir ve müzik de hak ettiği saygınlığa ulaşır.

Yorumlar

Taze haberler