Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Efsane Şarkıcı Şenay Hayatını Kaybetti

5 Ocak 2013 17:53
Bir döneme damgasını vuran, özellikle Sev Kardeşim parçasıyla dinleyicilerinin gönlüne taht kuran Şenay Yüzbaşıoğlu, hayatını kaybetti. Bir süredir evinden çıkmayan ve abisiyle yaşayan Yüzbaşıoğlu, Gümüşsuyu'ndaki evinde hayatını kaybederken, yarın öğleden sonra Dolmabahçe Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

1961’de Erkan Özerman’ın keşfi olarak Ankara’da sahne almaya başlayan ünlü şarkıcı, daha sonra İstanbul Gelişim Orkestrası adı altında Şerif Yüzbaşıoğlu, Salim Ağırbaş, Atilla Özdemiroğlu, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan, Asım Erken ve Onno Tunç gibi müzisyenlerle çalıştı.

Dönemin hippisi diyebileceğimiz Şenay, mitinglere katılmış ilk şarkıcılardandır. Sev Kardeşim, Hayat Bayram Olsa gibi ünlü şarkılarını, Bülent Ecevit’in mitinglerinden önce seslendirerek çok kez miting alanlarını coşkuya boğmuştur.

Hippi, Punk kültürüne yakın oluşu ve solcu olması sebebiyle TRT yasaklılar listesine alınan şarkıcı, 1982 yılına kadar aktif olmuş ve bazılarının kıyısından köşesinden olmakla beraber toplam 15 albüme imza atmıştır.

Benim favorim olan ve Japonya’da da yayınlanan, süper bir Funk altyapı ve analog kayıtlı Honki Ponki’yi buradan dinleyebilirsiniz. Biraz aşağıda da, Şenay’ın en popüler şarkısı Sev Kardeşim yer alıyor.





Yazar: Onur Narinoğlu

Yorumlar

Taze haberler