Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sokak Müzisyeni: The Busking Project 'Türkiye'

16 Şubat 2013 01:07
Dünyanın dört bir yanından sokak sanatçılarını bünyesinde barındıran The Busking Project'i Türkiye performanslarıyla temsil eden iki sokak müzisyeni daha doğrusu, sokakta müzik yapan toplulukla tanıtıyoruz.

İstanbul'un en güzel yerinden İstiklal Caddesinden seslerini dünya ile paylaşan Billy Not on Holiday, Dixieland adı verilen bir caz türevinin temsilcisi. New Orleans kökenli topluluğa ulaşabileceğiniz Facebook sayfası linktedir.

İstiklal Caddesi, Beyoğlu'nda gerçekleştirdikleri performans ile Billy Not on Holiday



The Busking Project kapsamında inceleyeceğimiz bir diğer topluluk ise Light in Babylon.

Michal Elia Kamal ,Julien Demarqueve ve Metehan Çiftçi'nin İstanbul'da karşılaşmaları sonucu kurulan Light in Babylon, Orta Doğu ve Balkan müziğini etkin şekilde kullanarak etnik çalışmalara imza atıyorlar. Bir çok kültürün temsilcisini bir arada toplayarak İstanbul'da müzik yapmaları, hem grup üyeleri hem de sevenleri için anlamlı olsa gerek.

Light on Babylon'un nasıl bir topluluk olduğunu daha net anlamak için, Internet adresleri üzerden yaptıkları aşağıdaki açıklama okunabilir.

"Bu proje farklı etnik yapıların ve kültürlerin kaynaşmasıdır; solist İran asıllı İsrailli, santur icracısı Türk, gitarist Fransızdır ve çeşitli kökenlerden müzisyenlerle de el ele çalışmaya devam etmektedirler."

"Müzisyenlerin günlük yaşamını etkileyen Ortadoğu’daki politik gerilimlere rağmen, grup hala son derece yaratıcıdır; yaptıkları müzik yoluyla yüreklerinde taşıdıkları tüm sevgiyi, umudu ve barışı yaymakta ve her insanın ışıkla dolu bir dünya görüşünü takip etmesini dilemektedir.
"

Light in Babylon, İstiklal Caddesi, Beyoğlu



Sokak Müzisyeni köşemizin önceki konukları için tıklayınız.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler