Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yiğit Çıtak’tan üçüncü klip "Ayrılık Türküsü" isimli şarkıya!

3 Mart 2013 13:26
Yiğit Çıtak için müzik hayatı yaşamanın ve yorumlamanın neredeyse tek biçimi. Daha doğrusu hayatın ta kendisi. Müzikle yaşayıp müzikle nefes alıp verişi sayesinde daha albümünü çıkarmadan kendi tarzını ve tavrını güçlü bir biçimde ortaya koymayı başardı.

Yaptığı müzik ve cover çalışmalarıyla, hem sosyal medyadaki paylaşımları
hem de verdiği sayısız konserle yerli-yabancı sıkı bir takipçi ve geniş bir hayran kitlesine kavuştu. Uzun zamandır beklenen ilk albümünün üçüncü klip çalışması olan “Ayrılık Türküsü”nü müzikseverlerin beğenisine sundu.



Genç ve başarılı rock’çının Arda Müzik dağıtımıyla müzik marketlerde yerini alan kendi adını taşıyan, bütün enstrümanlarını kendinin çaldığı rock albümü; hem Yiğit Çıtak’ın şarkıcı kimliğini ortaya koyması hem de farklı enstrumanlaradaki ve gitardaki hakimiyetini sergilemesi nedeniyle son yılların ender yapıtlarından biri.

Yiğit Çıtak albümünün üçüncü klibiyle dinleyicileriyle buluşuyor…

Yiğit Çıtak, albümün üçüncü klibini söz/müzik ve düzenlemesi kendine ait olan “Ayrılık Türküsü” ismli şarkıya çekti. Şarkıda bize ait melodilerle bir ayrılık hikayesi anlatılıyor. Tabi ki rock tınılarıyla ve Yiğit Çıtak’ın eşsiz rock vokaliyle taçlandırılmış olarak. Yiğit Çıtak’ın aldığı İTÜ Türk Müziği Teorisi eğitimi şarkılarına ve albümüne, bize özgü ezgileri de taşıyor. Fakat bu ezgiler, şimdiye kadar yapılmış denemelerden çok daha farklı ve dozunda şarkılarla çıkıyor karşımıza.

Kendi orkestrasıyla performans çekimlerinin yer aldığı klip Yiğit Çıtak ve albümün produktörü Doğan Can Çıtak’ın sahibi olduğu CTK Music Production stüdyosunda gerçekleştirildi.

Yiğit Çıtak; albüm kayıtlarının da aynı stüdyoda tamamlanmış olması nedeniyle performans çekimlerinin; kayıt ve provaların ruhunu yansıtacağına inandığını ve bunu samimiyetle dinleyicileriyle paylaşmak istediğini ekliyor.

Yiğit Çıtak klip çekimlerinin tamamlanmasının ardından sosyal medya aracılığıyla düzenlediği küçük yarışmayla, üçüncü klibin hangi şarkıya geleceğini doğru tahmin eden hayranlarına imzalı albümünü yolladı.

Klibin yönetmenliğini, sanatçının daha önceki kliplerinde de birlikte çalıştığı genç yönetmen Tanla Söylemez yaptı.

Yorumlar

Taze haberler