15. yüzyıl İspanya'sından">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sefarad şarkılarının kraliçesi SUZY'den "Baba Dili"

4 Mart 2013 05:48
15. yüzyıl İspanya'sından tüm Akdeniz ve Ortadoğu’ya yayılan Sefarad şarkılarını 1998 yılında sırf çocuklarına aktarmak için kaydettiği 10 geleneksel Sefarad şarkısıyla bir efsaneye dönüşen, ardı ardına yayımladığı albümlerle ve ‘Unut Sevme Beni’ şarkısına yazdığı İbranice sözlerle Ortadoğu’dan çıkan en önemli dünya müziği yıldızlarından biri haline gelen Suzy, yepyeni çalışması “Baba Dili” albümüyle karşınızda.

5. albümüyle ilk kez ana dili Türkçe bir albüm kaydeden Suzy, babasının en sevdiği şarkıları ve kendi yazdığı yepyeni şarkılardan oluşan albümü “Baba Dili” ile raflardaki yerini aldı.

1998 yılında yayımladığı ilk albümü "Herencia" ile büyük bir başarı elde eden Suzy, 2001 yılında ikinci albümü "Estos y Munchos" ile genç nesillere ilham vererek Ladino geleneğini de devam ettirmeyi başardı.

Suzy son 14 yıldır Sefarad şarkılarını yeniden hayata geçiren ve atalarının geleneklerini canlandıran bir isim olarak dünya müziği alanında ayakta alkışlanıyor. Sanatçı ayrıca birçok farklı dilde şarkılar yazan, besteleyen ve yorumlayan bir isim olarak çoğu yıldızdan fazla öne çıkıyor.
Amerika, Türkiye, Gürcistan, İsrail ve Macaristan’ın da yer aldığı pek çok ülkede sahne alan yıldız 'Baba Dili' albümünü aniden kaybettiği sevgili babasına ithaf ediyor.

http://www.emikent.com.tr
http://www.facebook.com/emimusicturkey

Yorumlar

Taze haberler