Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler

4,5 İsimle 'SXSW'

16 Mart 2013 08:43
South by Southwest (SXSW), Austin, Texas' da bir festival. Interaktif yapısı, konser sahneleri, film gösterimleri, mini fuarı ile dikkat çeken festivali anlatmak için yapılabilecek en basit açıklama ise "Indie Müziğin Bahar Şenliği" olabilir.

300,000'i aşan katılımcı sayısı, 190 milyon doları aşan ekonomik katkısı ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bir çok insanı ağırlamasıyla dikkat çeken organizasyon, sanatçıların farklı kültürlerle etkileşimi ve mevcut eserlerini tanıtmaları için de büyük bir fırsat. SXSW 1987 yılından beri düzenleniyor.

2013 yılında düzenlenen SXSW açık ve kapalı olmak üzere 90'a yakın sahneye sahip. 2000'e yakın müzik grubuna ev sahipliği yapan organizasyon, 30000'e yaklaşan başvurular arasından en iyileri belirleyerek takvimini hazırlamakta.

SXSW; Depeche Mode, Prince, 50 Cent, Justin Timberlake gibi popüler isimleri de festival bünyesinde ağırlayarak, mevcut ilgiyi bir üst düzeye çekiyor.

Festivalin bizleri en çok ilgilendiren kısmı ise, ülkemizde müzik yapan ya da ülkemizi temsil eden sanatçıları bünyesine alması. 2013 SXSW takviminde yer alma başarısı göstermiş gruplar ve müzisyenlerimiz ise, Mor ve Ötesi, Manga, NY Gypsy All Star, Gripin ve The Away Days.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler