Yunanistan’da yaşayan">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Albüm: Fide - Büyü / Yunanistan'da bir Türk kızı!

25 Mart 2013 03:34
Yunanistan’da yaşayan Türk kızı Fide’nin kendi yazdığı Türkçe, Yunanca ve İngilizce sözlerden oluşan ikinci solo albümü “Büyü” önümüzdeki hafta EMI Music etiketiyle piyasaya çıkıyor!

İzmir’de doğan ve 2006 yılında Yunanistan’a yerleşen Fide, Mimis Plessas, Nikos Kypourgos, George Dalaras, Maria Farantouri, George Perris, Pantelis Thalassinos, Savina Yannatou ve Haig Yazdjian gibi birçok Yunan sanatçıyla çalışma fırsatı buldu.
2008 yılında Yunan Alpha TV’de “Matomena Homata” adlı kitaptan uyarlanarak çekilen TV dizisinde rol aldı. Dizi müziklerinin yer aldığı albümde de sözleri kendisine ait olan iki Vassilis Dimitriou bestesini seslendirdi.
2010 yılında yayımlanan ilk solo albümü “Bridges” oldu. Sanatçı bu albümde Mimis Plessas’a ait 10 şarkıya hem Türkçe söz yazdı, hem de bu şarkıları seslendirdi.
Fide’nin ikinci solo albümü olan “Büyü” ise sanatçının kendi yazdığı Türkçe, Yunanca ve İngilizce sözlerden; Mimis Plessas, Yiotis Kiourtsoglou, Nikos Kypourgos, Armenak Markosyan, Nassos Sopilis ve kendisine ait bestelerden oluşuyor.

Fide’yi siz de çok seveceksiniz!

ALBÜMDE YER ALAN ŞARKILAR:

1.Basit
2.Rahime
3.Bize Sadece Aşk Lazım
4.Yeşil Gökyüzü
5.Büyü
6.Havada
7. Bir Kış Sabahı
8. Ben Olayım
9. Kime Söyleyim Derdimi
10. Roots and Memories
11. Apla
12. Thelei Agapi I Zoi

http://www.emikent.com.tr
http://www.facebook.com/emimusicturkey

Yorumlar

Taze haberler