Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni EP :: Kaos - 'Kaç'

8 Nisan 2013 14:31
Mart ayında ilk EP'sini yayınlanan Kaos, Emergenza yarışmasında yarı finale kaldı.

Farklı tarzlarıyla gençlerin büyük ilgisini toplayan Kaos; Eray Yurga (vokal), Erdem Ataner Yüce (bass gitar), Rıdvan Akparlak (davul), Ulaş Koşaner ve Kurtuluş Olcay'dan (gitar) oluşuyor.

Türkiye’de az bilinen bir tarzda müzik yapmanın zor olduğunu belirten grup üyeleri, “Türkçe Hardcore pek benimsenmeyen bir tarz. Biz bu tarzı benimsedik, bu yolda ilerledik ve bunun için Hardcore dedik. Biz aklımızdakileri ve olayları sadece insanlara aktarmak için bu tarzı kendimize yakın hissettik. Bu yüzden bu tarzdayız, başkaları gibi olmak istemedik, istemiyoruz da. Kısacası bizim asıl amacımız herkesten farklı olup, kendimizi yansıtmak” dedi.

“HEDEFİMİZ, TÜRKİYE’DE DE HARDCORE YAPILDIĞINI GÖSTERMEK”

Mart ayının sonunda düzenlenen Emergenza yarışmasında yarı finale kalan Kaos grubu, yarışmada birinci olup Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek istediklerini söyledi. Emergenza yarı finalinde olmanın bile gurur verici olduğunu ifade eden grup üyeleri, “Emergenza iyi ve gerçekten güzel bir yarışma. Dünya çapında olumlu görüşler alan bir yarışma finalinde tüm dünyadan gelen müzisyenlerle yarışmak ayrı bir keyif olacak. Yarışmadan beklentimiz aslında Türkiye’yi Avrupa da temsil etmek ve Avrupa ülkelerine ‘bizim ülkemizde de Hardcore var! Hem de Türkçe yapılabiliyor ve sert sözler de destek görüyor!’ demek. Artık bazı tabuları kırmak lazım ve Türkçe Hardcore iyi bir yere gelmeli bu yüzden bu yarışmada beklentilerimiz büyük. Yarışmanın bize neler getireceğini ise bekleyip göreceğiz” dedi.

“2009 YILINDAN BERİ BİR ARADAYIZ FAKAT ALBÜM YENİ ÇIKTI.”

2009 yılından beri bir arada olduklarını söyleyen grubun ilk EP'leri 3. yıllarında yayınlanmış. 'Kaç' isimli albümde söz ve müzikleri grup üyelerine ait olan 4 parçanın yanı sıra bir de sözü ve müziği Cahit Berkay'a ait 'Bir şey yapmalı' şarkısının cover versiyonunun yer aldığını belirten grubun vokalisti Eray, “İlk albüm olmasına rağmen büyük destek aldık. Bu kadar övgüyü aslında bizde beklemiyorduk. Bizim için asıl önemli olan bizi beğenmeleri değil. Biz bir şeyleri anlatabiliyorsak ve bunu da insanlar anlıyorsa bu bizim için en büyük olumlu tepkidir ki klipimiz yayınlanalı yaklaşık 1 ay olmasına rağmen oldukça büyük bir ilgi gördü. Bu da bizim Hardcore’nı sevdirmeye başladığımızın bir göstergesi. Bizi destekleyip stüdyosunu açan ve bu albümün yayınlanmasında emeği olan Türkiye’nin önemli ve tanınmış prodüktörlerinden Alen Konakoğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Taze haberler