Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bekçi Öneriyor: Gitar Günleri

3 Mayıs 2013 14:28
Akbank Sanat sahnesini Mayıs ayı boyunca dünyaca ünlü gitaristlere emanet ediyor.

'Gitar Günleri' isimli proje kapsamında bir konser serisi hazırlayan Akbank Sanat, 3 - 23 Mayıs arasında 5 güzel konserle etkinliği tamamlayacak.

'Gitar Günleri'nin' katılımcıları ise Martin Taylor, Jacob Young Trio, Erhan Ersin Quartet, Kaki King ve Marco Ramelli. Kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Etkinlik tüm detaylarıyla GaRaJanda'da

Akbank Sanat internet adresinden alınan sanatçı tanıtımları;

Marco Ramelli, gitar

1984 Milano doğumlu Marco Ramelli, son dönemin en ilginç ve gelecek vadeden İtalyan klasik gitaristlerinden biridir. 7 yaşında gitar çalmaya başlayan sanatçı, Milano Giuseppe Verdi Müzik Akademisi ve Darfo Boario Terme’deki Luca Marenzio Müzik Akademisi’nde eğitim aldı, Pavel Steidl ve Oscar Ghiglia gibi ünlü gitaristlerin masterclasslarına katıldı.

İskoçya’da "Uluslararası İskoç Gitar Yarışması”, İspanya’da “The Blas Sanchez”, “The Città di Seveso” , “the Rocco Peruggini”,“the Riviera Etrusca” Yarışmaları’nda birincilik, Prestijli “Uluslararası Sevilla Gitar Yarışması” ve Fransa, Albi’deki “İspanyol Gitar Yarışması”nda ikincilik ödüllerini kazandı.

Besteci olarak, Sırbistan’daki “Dünya Gitar Beste Yarışması”nı “Im Nebel” adlı bestesiyle kazandı. Sıkça konser verdiği İtalya, İspanya ve İngiltere’ye ek olarak, ilk A.B.D konserini Los Angeles’te verdi.

İlk albümü 2013 yılında Nimbus Alliance tarafından yayımlandı. Las Palmas Radyosu ve BBC Cornwall için de kayıtlar yaptı.

İtalya’da pek çok müzik festivalinin direktörlüğünü yapan Ramelli, 2012 yılında İskoçya Kraliyet Konservatuvarı’nda gitar eğitmenliği yaptı.

Program: M.Llobert, M.de Falla, E.Sainz de la Manza, J.Turina, M. Ramelli, R. Gerhard, M. Torroba, M. Castelnuovo-Tedesco

Kaki King, gitar

Gitarist Kaki King’in kariyeri hayranlık uyandırıcıdır. New York banliyölerinde halka açık yerlerdeki akustik performanslardan başlayıp, Tortoise’dan John McIntyre ile yarattığı entellektüel sounda, ünlü Rolling Stone Dergisi’nin “Gitar Tanrıları” listesinde yer almaya, Foo Fighters ve The Mountain Goats gruplarıyla işbirliği yapmaya uzanan müthiş bir kariyer. 10 senelik kariyerinde, Kaki King altı albüm ve iki EP yayımladı. Televizyon ve sinema için besteler yapan sanatçı, Sean Penn’in “Into the Wild” filmi için yazdığı müzikle “En İyi Özgün Beste” dalında Golden Globe Ödülü’ne aday oldu. King Grammy’e aday olan August Rush filminin müziklerine de katkıda bulundu.

2009’da, Ovation Firması, şu günlerde tüm dünyada satılan Kaki King imzalı gitar modelini piyasaya sürdü. King’in 2010 albümü, Junior (Rounder), kendine has gitar çalma tekniğin rock müzik formatında denediği bir çalışma oldu ve USA Today tarafından “büyüleyici” olarak nitelendirildi.

Erhan Ersin Quartet

Erhan Ersin, gitar
Silvio Schneider, gitar
Simon Quinn, kontrbas
Martin Kruemmling, davul

Erhan Ersin

“Erhan Ersin’in müziği ve gitarı için “İnanılmaz dinlendirici bir etkiye sahip. Ersin, göz önünde tutulması gereken ilginç bir gitarist” AKUSTIK GITARRE”, Mart 2012

Yirmi yılın üzerinde akustik ve elektrik gitar çalan Erhan Ersin, İstanbul’da doğdu, 15 yaşında klasik gitarla tanıştı, daha sonra rock ve caz gitarla devam etti. 16 yaşında lise müzik grubu ile çalmaya başladı ve Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği Liseler Arası Müzik Yarışması’nda Al Di Meola’nın bir parçası ile Türkiye Birincilik Ödülü’nü kazandılar. 19 yaşında, müzikal yeteneğini geliştirmek için İngiltere'ye gitti. Müzik yolculuğu Almanya ve Fransa'da devam etti.

Yurtdışında geçirdiği uzun yıllar boyunca caz, bebop, big band, latin caz, duo gitar gypsy caz, rock, blues, funk, soul, new age gibi çeşitli müzik türleri ve gruplarıyla, “Hyde Park Peace Festival”, “Monte Scherbelino Jazz Festival” gibi birçok festivalde yer aldı. Erhan Ersin aynı dönemde, uluslararası üne sahip caz gitaristi Toto Blanke’nin dikkkatini çekti ve müzikal birliktelikleri başladı. Aynı zamanda bir besteci olan Erhan Ersin, müzikleri kendisine ait "Seslerin Peşinde" (Chasing The Voices) isimli bir Duo Akustik Gitar albümü yaptı. Albüm Türkiye’de “Sky Music” ve Avrupa’da “Aliso Records” dan yayınlandı. Almanya ve Avrupa’nın en çok dinlenen radyolarından “Deutsche Welle” başarılı bulduğu albümü tanıtan bir röportaj yayınladı. Ayrıca albüm Avrupa’nın en önemli müzik dergilerinden çok olumlu kritikler aldı.

Erhan Ersin, şu anda kendi müzik projeleriyle uğraşıyor ve çeşitli ülkelerde Akustik Gitar Duo ve Caz Quartet olarak konserler veriyor.

Jacob Young

1970 yılında doğan gitarist ve besteci Young, 12 yaşından itibaren gitar çalmaya başladı. Oslo Üniversitesi’nde aldığı müzik eğitiminin ardından Manhattan’da yer alan “New School for Jazz and Contemporary Music”de tam burslu olarak okumaya hak kazandı. Bu dönemde, klasik caz standartları ve repertuarı üzerine çalışan Jacob Young, aynı zamanda Jim Hall, John Abercrombie, Richie Beirach gibi birbirinden önemli müzisyenlerden dersler aldı. Eğitiminin ardından Norveç’e dönen ve burada çıkardığı üç albüm ile büyük ilgi görüp Arve Henriksen, Nils Petter Molvaer ve Jarle Vespestad gibi önemli caz müzisyenleri ve vokalleri ile çalışmaya başlayan Young, birçok konser verdi ve dünya turnesine çıktı.

1998 yılında, Norveç devleti tarafından genç sanatçıları desteklemek amacıyla verilen “arbeidsstipend” adlı ödülü almaya hak kazandı. 2003 ve 2007 yıllarında da en iyi caz sanatçısı ödüllerini aldı.

Jacob Young, 2002 yılından itibaren tüm albümlerini en önemli müzik firmalarından biri olan ECM etiketi altında çıkarmaktadır. Özellikle, 2004 yılında çıkardığı Evening Falls albümü ile büyük başarı kazanan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Jacob Young, hemen ardından yayınladığı Sideways albümü ile de Avrupa ve Asya tunesine çıkmıştır.

Martin Taylor, gitar

“O enstrüman tarihinin en büyük solo gitaristlerinden biridir.” Pat Metheny

“Hepimizi derinden etkiledi, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim.” Jeff Beck

Dünya çapında bir müzisyen olan Martin Taylor, bugüne kadar uluslararası birçok ödüle layık görülmüş, kendine özgü müzikal duruşu ve gitar çalma üslubu ile tanınmıştır. Martin Taylor için Pat Metheny ve Jeff Beck gibi çok önemli iki müzisyenin yapmış olduğu yorumlar onun ne kadar büyük bir kariyer ve yeteneğe sahip olduğunu göstermektedir.

Geliştirmiş olduğu gitar çalma üslubunun ve başarılarla dolu müzikal kariyerinin yanı sıra Martin Taylor, konser performansları, solo gitar performansları, izleyenlere bir konser süresince her türlü duyguyu yaşatabilen yorumu ile her zaman takdir edildi. Martin Taylor, Stephane Grapelli, Chet Atkins, Jamie Cullum ve efsanevi “The Beatles” grubunun gitaristi George Harrison ile birlikte çaldı.

1979’dan 1990’a kadar olan süreçte ünlü Fransız caz kemancısı Staphane Grapelli ile tüm dünyayı dolaştı, konserler verdi ve 20’den fazla albüm kaydetti. Vassar Clements ile birlikte yer aldıkları “Together At Last” isimli albümleri ile 1987 yılında Grammy Ödülüne aday gösterildi.

Kariyeri boyunca sayısız ödüle layık görüldü, “Martin Taylor Guitar Academy” adlı bir müzik okulu bulunan sanatçı, son olarak 2012 yılında “Ards Uluslararası Gitar Festivali”nde “Yaşam Boyu Başarı” ödülü ile onurlandırıldı.

Yazar: Sercan Saka

Yorumlar

Taze haberler